YEŞİL YOL’DAN VAZGEÇMEYECEĞİZ
Milletvekili CORA, bütçe görüşmelerinde Yeşil Yol Projesini, OSB’leri gündeme getirdi
AK Parti Trabzon Milletvekili Salih CORA, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) devam eden Plan ve Bütçe Komisyonu’nun Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bütçe görüşmelerinde Yeşil Yol Projesini ve Trabzon’daki Organize Sanayi Bölgelerini (OSB) gündeme getirdi.
YEŞİL YOL TURİZM MASTER PLANI ÇEVRÇEVESİNDE PLANLANDI Samsun, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Trabzon, Rize ve Artvin olmak üzere 8 ilin önemli yaylalarını ve turizm merkezlerini birbirine bağlayan, bölgeye gelen yerli ve yabancı turistlerin belirlenen güzergâh boyunca güvenli konforlu bir şekilde seyahat etmesine imkân sağlayan bir turizm projesi olan Yeşil Yol Projesi’nin mevcut yolların iyileştirilmesi olduğunu vurgulayan CORA, “Yeşil Yol’a CHP itiraz ediyor. Ben, Karadeniz Bölgesi’ne CHP’yi şikâyet ediyorum. Yeşil Yol, bir Karadeniz turizm master planı çerçevesinde planlanmıştır. Yeşil Yol yeni bir yol değildir. Yeşil Yol mevcut yolun iyileştirilmesidir, standartların artırılmasıdır. Yeşil Yol’la beraber, mezerelerimize, köylerimize, yaylalarımıza beton yolu kavuşturarak turizm imkânları oluşturduk. Karadeniz Bölgesi’nde sadece Trabzon’a geçen yıl 1 milyon 300 bin turist gelmiştir. Yeşil Yol, Karadeniz’in en büyük ekonomik yatırım projelerinden biridir.” dedi.
YATIRIM ADASININ İHALESİNİ BEKLİYORUZ
Trabzon’daki OSB’lerle ilgili Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa VARANK’a şehrin taleplerini ileten CORA, Arsin’de yapılan Yatırım Adası’nın dolgu ihalesi için başlangıç ödeneği talep etti. Araklı’ya yeni bir OSB’nin yapılacağını da sözlerine ekleyen CORA, burada 750 dönümlük bir alanın kamulaştırılması gerektiğini ifade etti.
CORA, “Trabzon’da organize sanayi bölgelerimiz hem Arsin’de hem Şinik’te hem Beşikdüzü’nde ‘full’ kapasiteyle çalışmaktadır. Şinik’te genişleme alanı için 325 dönümlük bir alanın kamulaştırılması gerekiyor. Ayrıca, Vakfıkebir OSB’ye çok yoğun bir talep var. Araklı ilçesinde de yeni bir OSB planlaması yapıyoruz. Burada ilk etapta 750 dönümlük bir kamulaştırma ihtiyacımız var. Yatırım Adası’nın dolgu alanının ihalesi için en azından başlangıç ödeneği bekliyoruz. Sizden bu konuda destek istiyoruz.” dedi.
SÜRMENE İÇİN 5 MİLYON LİRA TALEP ETTİ
Sürmene’deki tersane alanında eksikliklerin giderilmesi halinde binlerce kişiye istihdam sağlanabileceğini vurgulayan CORA, “Çamburnu -Sürmene Gemi Yapımcılar kooperatifinde şimdilik 10 firmamız var. İstihdam 600 civarındadır. Eksikleri tamamlarsak 2500 kişiye istihdam sağlanabilir. Tersanenin önüne gemiler için yanaşma platformu yapılması gerekiyor. Bunun için 5 milyon lira bir bütçeye ihtiyacımız var. Çamburnu, gemi üreten ve gemi ihracatı yapılan bir yerdir.” ifadelerini kullandı