Reklam

Reklam
Reklam
Haberim Hamsi | Trabzon Haber

TTSO Haziran ayı meclis toplantısı yapıldı

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) haziran ayı meclis toplantısı yapıldı.


TTSO Haziran ayı meclis toplantısı yapıldı

ULUSOY: ÜLKEMİZİ HEDEFLERİNE ULAŞTIRACAK REFORMLARA ODAKLANMAMIZ GEREKİYOR

Meclis Başkan Yardımcısı Hülya Ulusoy başkanlığında gerçekleştirilen toplantının ilk bölümünde odanın haziran ayı faaliyetleriyle ilgili film gösterildi. TTSO Meclis Başkan Yardımcısı Hülya Ulusoy, seçim sonuçlarının ülkemiz için hayırlı olmasını dileyerek, “Ülkemiz adına barışçıl, demokratik, çağdaş ve güçlü bir Türkiye arzuluyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız ve yeni kabinemizin ülkemizi 2023 hedeflerine taşıyacağına inanıyor, yeni görevlerinde başarılar diliyoruz. Bizlerin de seçimin ardından ülkemizi kalkınma hedeflerine ulaştıracak reformlara ve özellikle ekonomiye odaklanmamız gerekiyor. Trabzonlu Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Abdülkadir Uraloğlu ve Enerji Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Alparslan Bayraktar’ı da tebrik ediyor, yeni görevlerinde başarılar diliyoruz. Yaklaşan Kurban Bayramınızı kutluyor, bayramın başta sizler ve aileniz olmak üzere, ülkemize ve tüm insanlığa sevgi, barış, hoşgörü ve huzur getirmesini diliyorum” dedi.

ÇELEBİ: TÜM HALKIMIZI GANİTA’DAKİ SOMON FESTİVALİNE BEKLİYORUZ

TTSO Başkanı Erkut Çelebi de haziran ayı meclis toplantısında yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinin sonucunun hayırlı olmasını dileyerek, “Aynı zamanda yeniden TOBB Başkanlığına seçilen Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nu da hayırlı olsun dileklerimizi iletiyorum” dedi. Çelebi, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Turizme yönelik çalışmalar yapıyoruz. Turizm Trabzon için öncelikli sektördür. Geçen yıl 1 milyar doların üzerinde bir girdi vardı. Bu yıl biraz daha rakamın yüksek olacağını düşünüyorum. Tüm enerjimizi turizme yönlendiriyoruz. Alternatif turizm yaratmaya çalışıyoruz. Sağlık turizmi, kongre turizmi, gastronomi gibi. Karadeniz Somonunun tanıtılması için organizasyon yaptık. Ülkemizin tanınmış şeflerini şehrimize getirdik. Somonun farklı şekillerde pişirilmesiyle ilgili workshoplar yapacaklar. Ganita’da 10 bin kişiye ekmek arası somon ikramı yapılacak, konserler, yarışmalar, söyleşiler gerçekleştirilecek. Cumartesi günü 12.00’de tüm halkımızı Ganita’ya bekliyoruz. Somon öncelik verdiğimiz ve her gittiğimiz yerde tanıtmaya çalıştığımız bir değerimiz. Şu anda fındıktan sonra gelen belki daha sonra fındığı da geçecek bir ürünümüz. Dünyada tezgahlarda olan balıkların yüzde 50’si artık kültür balıkçılığından gelen ürün. Şu anda Norveç’in somon ihracatı geliri 8 – 9 milyar dolar. Bizde de şu anda yılda 40 – 50 bin ton hasat yapılıyor. Bunu 150 – 200 bin tona çıkaracak potansiyelimiz var.”

“TARIM ÜRÜNLERİ İHTİSAS OSB’Sİ KURMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Başkan Çelebi, su ürünleri, tarım ürünleri, yem üretimi gibi sektörün geniş bir yelpazesinin bulunacağı Tarım Ürünleri İhtisas OSB’si kurmak için çalıştıklarını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Arsin OSB Yönetim Kurulu Başkanı olduğumu dönemde hem vali beye hem eski oda başkanımıza Tarım İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulması konusunda uyarılarda bulunmuştum. Çünkü bir OSB karardan en az 8 – 10 yıl sonra hayata geçiyor. Arsin OSB 1985’te karar verildi, 1993’de ilk tahsis yapıldı. Şinik OSB 2008’de karar verildi, 2016 yılında ilk tahsis yapıldı. Beşikdüzü OSB’de yine 7 yıl sonra tahsis yapıldı. Vakfıkebir OSB 1998’de kararı verildi, hala altyapısı yapılmadı. OSB’leri yapmak kolay değil. Bununla ilgili çalışmalar yapıyoruz. Trabzon’un doğu tarafında karma bir OSB’ye ihtiyacımız var. Aynı şekilde bir Tarım Ürünleri İhtisas OSB’sine ihtiyacımız var. Yerleşim yerlerinden uzak OSB olmaya uygun alanlar arıyoruz. Güney Çevre Yolunu bekliyoruz, o yolun etrafında yer arıyoruz. Tarım Ürünleri OSB’si yapmak için elimizden geleni yapacağız. Bugün yeri bulsak bile en az 8 – 10 yılı var. Bunlar çok kolay değil. Bizim OSB’lerin hepsinde somon balığı üretimi ve işlemesini yapan firmalar var. Şinik’de balık tesisleriyle ilgili su sorunu var. Beşikdüzü’nde 60 dönümlük arazi 4 – 5 firmaya tahsis edildi. 3. etaptaki bir bölüm araziyi de balıkçılar için önerebiliriz. Somonda üretim, paketleme ambalaj, işleme yapacak firmaların önünü açmaya çalışıyoruz. Ama gönül ister ki hepsi bir yerde olsun. Somon balığının festivalini yaparken diğer işleri de yapıyoruz. Güney çevre yolu etrafında su kaynağına yakın 1000 dönüm arazi bulursak Tarım Ürünleri İhtisas OSB’si kurmak istiyoruz. Araklı’da tekstil OSB ile ilgili çalışmalarımız var. Bu işler çok hızlı gitmiyor. Elimizden geleni yapıyoruz. Somon festivaline kısa zamanda karar verdik. Emeği geçen tüm kurumlara ve yönetimdeki arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. İkincisini düzenliyoruz. İnşallah bundan sonraki daha geniş kapsamlı ve uluslararası olur.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Günebakış Trabzon Haber