İlimiz ve bölgemizdeki vatandaşların sağlık hizmeti ve tedavi açısından erişebildikleri son basamak olan Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, uygulamakta olduğu ilave ücret politikaları ile özel hastaneleri bile aşan aşırı fiyatlar talep etmeye başlamış ve ısrarla devam etmektedir. Ayrıca hastalar normal ve ücretli hastalar olarak kategorize edilmekte, MR ve Tomografi gibi nitelikli tetkiklerde parası olmayan kişiye uzun süreli randevu verilerek bu ayrım kendini hissettirmekte ve hasta mağduriyetleri oluşturmaktadır. Ayrıca hocalara muayene olmak isteyen vatandaşlar aylarca bekletilmek zorunda bırakılmaktadır. Bu ve bunun gibi eksiklerle özel işletme zihniyeti ile yürüyen Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi yönetimine gerekli yaptırımların uygulanması ve acilen değiştirilmesi mecburiyet haline gelmiştir. Ayrıca bu sorunların kökten çözümü adına KTÜ Tıp Fakültesinin acilen Sağlık Bakanlığına devredilmesi gerekmektedir.
Yaklaşan üniversitelerin rektörlük seçimlerinde bilim ve ilimin ışığında yetişmiş, vizyonlu, liyakatli, bir kesimin değil her kesimin adamı olacak, ayrımsız, gönüllü ve adil bir yönetim anlayışı ile üniversiteleri durağandan yükseliş dönemine geçirecek bilim insanlarının atanması bizim canı gönülden isteğimizdir. Maalesef bu gidişle bu idarecilerle bir arpa bu yol anlamayacağı ortadadır.
Trabzon’da Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi varken ilimizdeki devlet hastanelerinin afiliasyon (birlikte kullanma) protokollerinin, neden yıllardır merkezi Ankara ve İstanbul olan Sağlık Bilimleri Üniversitesi ile sürdürüldüğü izaha muhtaç bir durumdur. Halbuki yapılmakta olan Trabzon Şehir Hastanesi açıldığı takdirde bünyesinde kaliteli hocalar bulunduran Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesinin protokolün kapsamına dahil edilmesi ve Sağlık Bilimleri Üniversitesinin Trabzon bağlantısı kesilmelidir.
Bir diğer konu da, yapımı devam eden şehir hastanesi tamamlanmadan, havalimanı ile olan bağlantısını kolaylaştırmak, ambulans ve hasta transferini sağlamak adına Trabzon limanının derhal bulunduğu alandan taşınarak, sahil şeridinde hem raylı sistem hem alternetif yollarla hem de denize girilebilecek alanların oluşturulması, eğlence ve muhtelif turizm mekanlarının oluşturulması Trabzon’un geleceği için elzem hale gelmiştir.
TRABZONUN KANAYAN YARASINA NEŞTER
Doğu Karadeniz Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Mustafa YILMAZ;
ZİYARETÇİ YORUMLARI
BİR YORUM YAZ