Reklam
Haberim Hamsi | Trabzon Haber

Trabzon Uluslararası Öğrenci Derneği, Mart Ayında 5.031 Öğrenci ile 98 Faaliyet Gerçekleştirdi

Trabzon – Trabzon Uluslararası Öğrenci Derneği, 2025 Mart ayında önemli bir başarıya imza atarak 75 farklı ülkeden 5.031 öğrenci ile toplamda 98 etkinlik gerçekleştirdi.

Trabzon Uluslararası Öğrenci Derneği, Mart Ayında 5.031 Öğrenci ile 98 Faaliyet Gerçekleştirdi


Trabzon Uluslararası Öğrenci Derneği, Mart Ayında 5.031 Öğrenci ile 98 Faaliyet Gerçekleştirdi

Gerçekleştirilen faaliyetler, derneğin öğrencilere sunduğu eğitim, sosyal ve kültürel desteklerin yanı sıra Ramazan ayında yapılan yardımlar ile de dikkat çekti.

Eğitim, Sosyal ve Kültürel Faaliyetlerde Büyük Katılım

Mart ayında dernek, öğrencilere yönelik 42 eğitim faaliyeti, 6 öğrenci faaliyeti ve 40 sosyal ve kültürel etkinlik düzenledi. Bu faaliyetler, Trabzon’daki uluslararası öğrencilerin kültürel entegrasyonlarını desteklerken, aynı zamanda eğitimsel gelişimlerini de katkı sağladı.

Ramazan Ayında Yardım ve İftar Etkinlikleri

Ramazan ayında dernek, yardımseverlik çalışmalarına da hız verdi. 100.000 TL değerinde ayni yardımlar, kumanya çalışmaları ve iftar sofraları kurularak ihtiyaç sahiplerine destek olundu. Ayrıca, dernek tarafından organize edilen hatimle teravih, hatimle teheccüd ve iftara 5 kala etkinlikleri, hatim programları ile katılımcılara manevi bir atmosfer sundu.

Birlikte Büyüyen Öğrenci Ağı

Dernek, öğrencilerin birlikte büyümelerini ve farklı kültürleri tanımalarını sağlamak amacıyla düzenlediği Ülke Buluşmaları, Öğrenci Birlikleri ile toplantılar ve Ramazan Bayramı Bayramlaşması etkinlikleri ile uluslararası öğrenciler arasında güçlü bağlar kurdu.

Ayrıca, dernek kurumsal ziyaretler düzenleyerek, Trabzon’daki çeşitli kurumlarla işbirliği olanaklarını geliştirdi ve yerel topluluk ile uluslararası öğrenciler arasındaki etkileşimi artırdı.

Trabzon Uluslararası Öğrenci Derneği, hem öğrencilere yönelik destekleyici çalışmalarını sürdürmeye hem de şehre katkı sağlamaya devam edecek.

İyiliği yaymaya ve Herkese Ulaşmaya Devam Ediyoruz

Trabzon Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Abdulkadir Yılmaz faaliyetler ile alakalı şunları söyledi: “Trabzon Uluslararası Öğrenci Derneği olarak Mart ayında Ramazan faaliyetleri ile dolu dolu bir zaman geçirdik. Trabzon Büyükşehir Belediyemizin ve bağışçılarımızın destekleriyle her gün 60 öğrenci ile iftar programında buluştuk. Sahur sofralarına katkı sunduk. İftara 5 kala etkinliklerimiz ile iftarlarına yetişemeyen yolda kalan vatandaşlarımıza yardımcı olduk. Her gün hatimle teravih namazlarımızda buluştuk ve son 10 gün hatimle teheccüdler ile Ramazan’ı uğurladık. Ramazan Bayramında da öğrencilerimizle bayram sevincini yaşadık. Bizlere destek olan bağışçılarımıza ve değerli büyüklerimize teşekkür ederiz. Allah hepsinden razı olsun.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Günebakış Trabzon Haber