Gündemini Arsin’de yapılmasını planlanan Yatırım Adası’nın oluşturduğu ziyarette Trabzon’un gerçekleşmesini beklediği projeler de konuşuldu. İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli Yatırım Adası’nın yaklaşık 8 yıldır gündemde olduğunu ancak bu konuda somut bir adım atılmadığını belirttiği konuşmasında, Trabzon’a verilen sözleri işaret ederek; “İktidar partisi Trabzon için gerçekten kalkınmaya katkı sağlayabilecek projeler sundu ancak ne yazık ki bu projeler rafta kaldı.” dedi.
ÖNCELİKLERİ BELİRLEMEDE CİDDİ EKSİKLİK VAR
“AK Parti’nin Trabzon’daki yetkililerin yaptığı açıklamalardan da anlaşıldığı üzere Yatırım Adası ile ilgili süreç daha da uzayacağa benziyor.” diyen Başkan Kuvvetli, “İşsizliğin çok ciddi bir sorun haline geldiği şehrimizde Trabzon’u çok önemsediğini iddia eden iktidar partisinin yetkilileri su kokusu, dolgu malzemesi, kara bağlantısı, dere yatakları diyerek bu yatırımı öteleme çabası içerisine girdi. Arsin’de yapılması planlanan ve 8 milyar dolar ihracat getirisinin olması öngörülen bu projenin 2022 yatırım planına dahil edilmesi çağrısında bulunuyoruz. İktidar yetkilileri bunu yapsınlar bizler de muhalefet partisi olarak teşekkür edelim. Ancak bu konuda Trabzon halkının oyalandığını düşünüyoruz. Temennimiz bu projenin akıbetinin de Lojistik Merkez gibi olmamasıdır. Trabzon’a her açıdan ciddi katkılar sağlayacak olan bu projenin gerçekleşmesini istiyor ve bununla alakalı süreci takip ediyoruz. Bunun için de İYİ Parti olarak üzerimize düşen her şeyi yapmaya hazırız. Şehrin önceliklerini belirleme ve kamu kaynaklarını bu doğrultuda harcama noktasında ciddi eksiklikleri olan yetkilileri bu konuda gerekeni yapmaya davet ediyoruz.” şeklinde konuştu. Başkan Kuvvetli, sözlerini şöyle tamamladı: “Ticaret Sanayi Odası olarak da bu konudaki gayretlerinizi yakinen biliyor; partim ve ülkem adına sizlere teşekkür ediyorum.”
SADECE TRABZON’UN DEĞİL BÖLGENİN PROJESİ
TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu ise Arsin Yatırım Adası Projesi’ni gerçekleştirmek yönündeki kararlılığının altını çizerek şunları söyledi: “Bu proje 2013’te gündeme geldi. Birebir takip ettik. Takibimiz neticesinde proje alanı çıkarılan kanunla endüstri bölgesi olarak ilan edildi. Bu süreçte zaman kaybetmemek için çalışmalarımızı sürdürdük. Biz bu yola çıktık. Kararlıyız. Şehrimizde çok işsiz var. Bu vatandaşlarımız ancak bu yerlerde iş bulabilirler. 20 binin üzerinde bir istihdam söz konusu. Burada yapılacak yardımın devlete hiçbir yükü yok. Burada dolgu sorunu yok, dere yatakları konusunda DSİ şartlarına uygun çalışmalar yapıldı. Uygulama projesi ihalesi yapıldı. Kasım ayında bize teslim edilecek. Biz bu projeye 2022’de başlamak üzere tüm hazırlıklarımızı yaptık. Dolayısıyla 2022 yatırım planına alınmasını istiyoruz. Bu proje sadece Trabzon’un değil bölgenin projesi.”