Taşıt yoluyken bile tarihi taşlar serili ve ‘asfalt’ olmayan maraş caddesine yaya yolu olunca asfalt sermekten utanmadılar. Keşke yenileme için ‘bilabedel’ diye sürekli kendilerini kandıracaklarına biraz bu şehrin kültürüne ve yaşanmışlıklarına saygılı olsaydılar.
Renkli asfalt uygulaması bir çok yerde uygulanan bir alternatif zemin kaplamasıdır. Uzun ömürlür ve pratiktir. Zeminin boyaması bittiğinde bir önceki görüntüyü elde edeceklerini düşünüyoruz.
Ancak uygulama çok önemlidir;
❗️Zemin kalınlığının 3 cm civarında olması (yaya yollarında 4 cm üzeri olmalı)
❗️ Beton zemin ile arasına solüsyonun her noktada olacak şekilde sürülmemesi
❗️Kullanılacak boyanın kaliteli ve güneşi geçirmemesi gerektiği
notlarımızı paylaşarak ileride kokunun, kabarma ve kopmaların olmamasını umut ediyoruz.
Bu tip uygulamalarda farklı desen çeşitleri yapılabilecekken yenileme çalışmasında bölmeler hariç hiç bir desen uygulamamak işe verilen önemin göstergesidir.
Ayrıca asfalt uygulamasını incelediğimiz 15-20 dk zaman diliminde boğazlarımın yanmaya başladığını söyleyebilirim. Sırf bir an önce bitsin diye insanların yoğun olarak zaman geçirdiği saatlerde zehir saçan uygulamayı yapmanın da yanlış olduğunun altını çiziyoruz.
Trabzon Büyükşehir belediyesinin iş güvenliği konusunda ilgilisi her kimse çalışan emekçilerin maskeleri ve asfalt tozunun kalkmamasına önlem konusunda neden bir girişimde bulunmadığını da merak ediyoruz.
Trabzon, Trabzon olalı böyle zulüm görmedi!
Şehrin vizyon projesi, kentin tam merkezi Kahramanmaraş caddesinin kapanma kararı ortak işlese de proje ortak akıldan uzak kalınca sonuç yap-boz-yap döngüsündedir. Bir şehir ağlamadı ama asfalt ağladı be!
CHP Ortahisar İlçe Başkanı
Fatih Suat Oyman