Bu vahim bir durum. Engel olmazsak cinayetler ve ölümler artar. Yaşananları izah edemiyoruz. ” dedi.
UYUŞMAZLIK SORUNU ÇÖZÜLMELİ
Kiracısına baltayla saldıran, iş yeri sahibine ateş açan, yumrukların havada uçuştuğu bir çok olayla gündeme taşınan gazetelere manşet olan olayların sıradan bir vaka olmadığını belirten Solak, “Mahkeme kararları uzadıkça bu süreçler tetikleniyor. Arabuluculara daha çok sorumluluk düşüyor. Taraflar arasında uyuşmazlık sorunu çözülmeli” şeklinde görüşlerini açıkladı.
ÇÖZÜM ODAKLI İŞLER YAPMALIYIZ
Şiddet ve Suçla Mücadelenin ilerde risk haritalarını oluşturan bu konuya 40 yılını veren saha çalışmalarıyla çözüme odaklanan Solak, “Biz HEGEM vakfı olarak bilimsel çalışmalar ışığında değerli öğretim üyelerimizin katkılarıyla yol haritası çizerek Şiddetle Mücadele ve Sosyal Arabuluculuk projesini ülkemize kazandırdık. 10 yıl sürecek bu projenin çok olumlu kazanımları olacak” dedi.
AH-VAHLA ŞİDDET ÖNLENMEZ
Şiddetle Mücadele ve Sosyal Arabuluculuk projesinin önemine değinen HEGEM Kurucu Başkanı Adem Solak, “Türkiye’de ilk kez bir sivil projeye 17 bakanlık- 28 üniversite ve sivil toplum kuruluşları tam destek veriyor. Şiddet ve suç kelimelerini hayatımızın içinden çıkarmak istiyorsak bu ah-vah çekerek ağlayıp-dert yanarak olmaz. Hepimize düşen büyük görevler var” dedi.