Sadece Eczacılık Fakültesi 5’inci sınıfı öğrencileri tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında “Cumhuriyetin Okuyan Çocukları”, “Yarının İnşası Bizim Elimizde”, “Bir Dolap Mutluluk” ve “Farkındalık Atölyesi” isimli 4 farklı gönüllülük projesi de yer alıyor.
Prof. Dr. Arzu Özel ve Dr. Öğrt. Üyesi Yeşim Kaya Yaşar tarafından yürütülen projeler, Sivil Toplum Kuruluşları ve Sosyal Sorumluluk Bilinci dersi kapsamında yapılıyor.
Cumhuriyetin Okuyan Çocukları
‘’Cumhuriyetin Okuyan Çocukları’’ isimli sosyal projede ise Eczacılık son sınıf öğrencileri kendilerine paydaş okul olarak Yomra Yavuz Selim ilkokulunu belirlediler. Yazar/öğretmen Murat Kırmızı’nın ‘’ Ormandaki Kulübe’’ isimli kitabını, okuldaki 4. Sınıf öğrencilerinin her biri adına yazara imzalatıp öğrencilere dağıttılar. Ayrıca Cumhuriyetimizin 100. Yılı vesilesiyle ‘’Cumhuriyetin Okuyan Çocukları’’ isimli sunumu yaparak okumanın önemini vurguladılar. Eczacılık Fakültesi öğrencileri, ‘’yazar-okur buluşması” ile yazarla öğrencileri telekonferans yoluyla buluşturdular. Yazarla öğrenciler çevrimiçi olarak soru cevap etkinliği düzenlediler. Etkinlik sonunda 4. Sınıf öğrencilerine TÜBİTAK Bilim Çocuk Dergisini de hediye ederek ilkokul öğrencilerine okumanın önemini ve onlara okuma alışkanlığı kazandırmayı hedeflediler.
‘Yarının İnşası Bizim Elimizde’
Yine aynı fakültedeki bir grup öğrenci de Trabzon Cudibey Ortaokulu ve Trabzon Bahçecik İmam Hatip ortaokullarına Sıfır Atık eğitimi verdiler. Çocukların atık, geri dönüşüm, çevre bilinci, sıfır atık hakkındaki farkındalıkları soruldu. Oyunlarla konunun önemi vurgulandı. Marketlerden temin edilen atık kartonlardan KTÜ resim atölyesinde onlara kitap ayıraçları yapılarak, geri dönüşüme örnek bu ayıraçlar öğrencilere hediye edildi.
Bir Dolap Mutluluk
Köy okulları gelişim topluluğunun misyonunda “Güneşi birlikte getirebiliriz. O zaman gökyüzüne bakan her çocuk eşit eğitim hakkına sahip olabilir” sözünü rehber edinen KTÜ Eczacılık Fakültesi 5. sınıf öğrencilerinden bir grup ta “Bir Dolap Mutluluk” projesini
gerçekleştirildi. Proje kapsamında paydaş okul, Demirkapı İlkokul / Ortaokulu olarak belirlendi. 26’sı ilkokul 36’sı ortaokul olmak üzere toplam 62 öğrencinin bulunduğu okula diş hijyen kiti ve ecza dolabı için sponsor olan Selçuk Ecza Deposundan ürünler teslim alındı. Ziyaret günü, paydaş okula Ecza dolabı kazandırıldı ve öğrencilerle bir araya gelinip eczacılık mesleği tanıtıldı. El yıkama ve diş fırçalama alışkanlığını erken yaşta kazandırabilme amacıyla sunum gerçekleştirildi. Sunum sonrası, öğrenciler için hazırlanan kitap, diş kiti ve balonlar öğrencilere dağıtıldı.
Farkındalık Atölyesi
Yine bir grup öğrenci de “Zafer Özel Eğitim Uygulama Okulu III. Kademe” deki özel öğrenciler ile birlikte bir farkındalık yaratılması amacı ile gerekli envanterlerin de sağlanmasıyla bir el sanatları etkinliği düzenledi. Öğrencilerle beraber çeşitli mumlar yapıldı. Yapılan kermesle elde edilen gelir okula bağışlandı. Etkinlikle birlikte hem özel çocukların üniversite öğrencileriyle hoşça vakit geçirmeleri hem de onların eğitimine küçük bir katkı sağlanmış oldu.