Reklam

Reklam
Reklam
Haberim Hamsi | Trabzon Haber

KAMUOYUNUN BİLGİSİNE YETKİLİLERİN DİKKATİNE !!!

Salgın hastalık Covid-19 devam ederken okullarımızın yeniden eğitim öğretime açılması sürecinde yürütülen iş ve işlemlerde bir takım sıkıntılar oluşmaktadır.

Salgın hastalık Covid-19 devam ederken okullarımızın yeniden eğitim öğretime açılması sürecinde yürütülen iş ve işlemlerde bir takım sıkıntılar oluşmaktadır. Bu noktada herkesi hassas olmaya, yetkilileri de gereğini yapmaya davet ediyoruz. Türk Eğitim-Sen olarak aşağıdaki hususları kamuoyunun dikkatine sunarak, yetkililere yapılması gerekip yapmadıkları ve bundan sonra yapmaları gereken iş ve işlemleri hatırlatmak isteriz.

1- Okullar 24 Ağustos 2020’de açılabilmesi için öğretmenlerimizin en geç 10 Ağustos 2020 itibariyle görev yaptıkları ikametlere alınmalıydılar. 14 günlük karantina sürecini tamamladıktan sonra 24 Ağustos 2020 itibari ile seminere gitmeleri gerekirdi.

2- Öğretmenlerimiz, yardımcı personellerimiz ve servis şoförlerimiz, 24 Ağustos 2020 öncesi son cuma günü itibarı ile Covid-19 testine alınarak, takip eden cumartesi günü itibari ile sonuçlar açıklanarak herkesin cep telefonuna pozitif veya negatif sonucu iletilmeli ve pozitif olanların kurumlarına gitmeleri engellenmeliydi. Negatif olanlar ile süreç işletilmeliydi. Belli periyodik aralıklar ile bu testlere devam edilmelidir.

3- Eğitim öğretimin önündeki belirsizlikler Bakanlıkça ortadan kaldırılmalıdır. Özellikle uzaktan eğitimin nasıl yapılacağını okullardan mı yoksa evden mi yapılacağı, hangi derslerin kaçar saat olarak yapılacağı kısa sürede belirlenmelidir.

4- Öğretmenlerin ders programları hazırlanıp cuma günü itibari ile mutlaka sonlandırılmalıdır.

5- Okullarımızda yeterince yardımcı personel olmadığı için okulların temizliği açısından mutlaka yeterli sayıda personel takviyesinin yapılması gerekir.

6- Okullarımıza dezenfektan, maske ile ilgili yeterli malzeme sevkiyatı henüz yapılamamıştır. Bu malzeme sevkiyatlarının bir an önce yapılması gerekmektedir.

7- Karantina Denetim Kurullarında görev alan öğretmen arkadaşlarımızın, görevli izinli sayılmaları, ulaşımlarıyla ilgili araç tahsisinin yapılması, bu arkadaşlarımızın gönüllülük esasına göre belirlenmesi ve mutlak surette sağlık açısından gerekli güvenlik tedbirleri alınarak görevlerini yapmaları sağlanmalıdır.

8- İdari izin kullanımında bir kısım arkadaşlarımızın yaşadığı sıkıntılar acilen giderilmelidir. Şöyleki; kamu çalışanının kendisinde olan bir kısım hastalıklar nedeni ile idari izin kullanılabilirken, kamu çalışanlarının bakmakla yükümlü olduklarından bu hastalığı taşıyanlar, kamu çalışanı nedeniyle risk altında bulunmaktadır. Bu pozisyondaki kamu çalışanları da idari izinli sayılmalıdır. Yine, hastanelerde Bakanlığın belirttiği hastalıklar ile ilgili teşhis ve tedavi süreçleri işletilmiş pek çok kamu çalışanı e-nabız ile ilgili raporlamadan kaynaklanan sıkıntılar nedeniyle hak ettikleri idari izni kullanamamakta, bu nedenle de ciddi risk altındadır. Bu ve benzeri sıkıntılar giderilmeli, bu sebeple kronik rahatsızlığı olup e-nabız üzerinden

raporlaştıramayanlara istisnasız uzaktan çalışma imkanı sağlanmalıdır. Bu mümkün değilse esnek çalışma şartları sağlanmalıdır.

9- Sayın Cumhurbaşkanın evde esnek çalışma ile ilgili genelgesi dikkate alınarak, mutlak surette uzaktan eğitimdeki derslerin de ev ortamından öğrencilere ulaştırılması sağlanmalıdır. Bugünkü teknolojik imkânlar ile bu işlemler rahatlıkla yapılabilir.

10- Öğrenci ve öğretmenleri taşıyan servis sürücülerinin de aynı şekilde Covid-19 testine tabi tutulması, servisle personel taşımadaki sayısal azaltmalarında mutlaka sağlanması gerekmektedir.

11- İlimizdeki bir kısım okullarda maalesef bazı arkadaşlarımızın Covid-19 testlerinin pozitif çıktığı bir gerçektir. Bu durumda, tereddüt edilmeden mutlak surette okul ve okuldaki tüm eğitim personelinin karantina süreci ve test işlemlerinin ivedi olarak yapılması ve kamuoyuyla da paylaşılması gerekir. Çünkü gizli kalan bu hususlarda kamuoyu yeterince bilgilenmediği için temasta olan kişilere ulaşmakta güçlük çekilmektedir.

12- Testlerin yapılmasında ciddi sıkıntılarla karşılaşılmaktadır. Çocuklarımızın sağlığı ve yayılımın kontrol altına alınması için eğitim çalışanlarına öncelik sağlanmasının isabetli ve doğru olacağını düşünmekteyiz. Yüz yüze eğitim başladığında ise bu testlerin periyodik hale getirilmesi gerekir.

13- Milli Eğitim Bakanlığınca idari izinli personel istatistikleri çıkarılmalı, bu kapsamda öğretmen ve personel açığının olup olmayacağı tespit edilmelidir. Yüz yüze eğitimin başlaması halinde sınıflardaki öğrenci sayılarının azaltılacağı ancak sınıf sayısının artacağı göz önüne alınarak personel planlamasına gidilmelidir.

14- Uzaktan eğitimde öğrencilerin bir kısmının imkanlarının buna müsait olmayacağı dikkate alınarak, dezavantajlı kesimlerle ilgili teknik malzeme ve ekipman temin edilmelidir.

15- Alınacak tedbirler kapsamında kamu çalışanları ve velilere ilave ekonomik yük getirilmemelidir.

16- Yüz yüze eğitim halinde öğretmenlerin okulda kalma süreleri, olabildiğince kısa tutulmalı ve öğretmenlere ilave görevler verilmemelidir. (Ateş ölçme, servis kontrol, karantina kontrol gibi.)

Yukarıda izah ettiğimiz hususlarla ilgili gerekli hassasiyetin yetkililer tarafından gösterilmesini beklerken, sendika olarak konun takipçisi olacağımızı kamuoyun bilgisine sunarız.

Coşkun DİLBER

Türk Eğitim-Sen

Şube Başkanı

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Günebakış Trabzon Haber