Reklam

Reklam
Reklam
Haberim Hamsi | Trabzon Haber

İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ GÜNCEL GELİŞMELER SEMPOZYUMU

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ARAKLI ALİ CEVAT ÖZYURT MESLEK YÜKSEKOKULU, KARADENİZ TEKNİK AKADEMİ ve AİLE ÇALIŞMA ve SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI İŞBİRLİĞİ İLE “İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ GÜNCEL GELİŞMELER SEMPOZYUMU” DÜZENLENDİ

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ARAKLI ALİ CEVAT ÖZYURT MESLEK YÜKSEKOKULU, KARADENİZ TEKNİK AKADEMİ ve AİLE ÇALIŞMA ve SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI İŞBİRLİĞİ İLE “İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ GÜNCEL GELİŞMELER SEMPOZYUMU” DÜZENLENDİ

Sempozyum, 11 Aralık 2018 saat 09.30’da KTÜ Atatürk Kültür Merkezinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Açılış konuşmalarını Karadeniz Teknik Akademi Müdürü Prof. Dr. Aydın DUMANOĞLU, KTÜ Ali Cevat Özyurt MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hasan Çebi BAL, Plaformder Yönetim kurulu Başkanı Servet AYHAN, SGK Trabzon İl Müdür Yardımcısı Ali GÜNER ve AÇSHB Temsilcisi Garip EREL gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Aydın DUMANOĞLU dünyada 1.8 milyarı erkek 1.2 milyarı kadın olmak üzere 3 milyar çalışanın, Türkiye’de ise 30 milyon çalışan kişinin olduğunu belirterek İSG konusunun bu kalabalık kitleyi direkt olarak ilgilendirdiğini belirtti. DUMANOĞLU sözlerine dünyada her yıl 250 milyon iş kazasının olduğunu ve bunlardan 3 milyonunun ölümle sonuçlandığını belirterek devam etti. Türkiye’de her yıl 35-50 milyar TL İSG maliyetinin oluştuğunu vurgulayan DUMANOĞLU ortaya çıkan bu büyük meblağlardan sonra İSG konusunun hem akademik düzeyde hem pratikte önem kazandığını vurgulayarak sözlerine son verdi.

Araklı Ali Cevat Özyurt MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hasan Çebi BAL İSG’nin tarihçesi hakkında bilgi vererek modern anlamda çalışmaların Sanayi Devriminden sonra meydana geldiğini belirtti. BAL, teknolojinin gelişmesiyle birlikte iş kazaları ve meslek hastalıklarında hem risklerin artığını hem de önleme yöntemlerinin geliştiğini vurguladı. BAL, sempozyumun Araklı Ali Cevat Özyurt MYO’da İSG programı olduğu için öğrencilere çok faydalı olmasının yanında iş adamları kamu çalışanları ve sektör temsilcilerinin de sempozyum sayesinde güncel gelişmelere erişebileceğini belirterek sözlerine son verdi.

PlatformDer Yönetim Kurulu Başkanı Servet AYHAN toplumlarda İSG kültürünün oluşmasının önemini vurguladı. İSG’yi doğru anlamak ve uygulamanın herkesin görevi olduğunu belirtti.

SGK Trabzon İl Müdür Yardımcısı Ali GÜNER, insan hayatının ihmale kurban edilemeyecek kadar değerli olduğunu belirterek iş kazalarının bir kader olmadığını vurguladı. GÜNER, çalışanların sağlıklı ve güvenli bir ortamda çalışması gerektiğini ve bunun sadece bir maliyet unsuru olarak görülmemesi gerektiğini vurgulayarak sözlerine son verdi.

AÇSHB Temsilcisi Garip EREL, AÇSHB Temsilcisi Zafer ALTIPAK ve A sınıfı İGU Naci KIRTAŞ’ın konuşmalarından sonra Prof. Dr. Aydın DUMANOĞLU konuşmacılara plaketlerini takdim etti.

Gün boyu devam eden oturumlarda AÇSHB Temsilcisi Garip EREL Kişisel Koruyucu Donanım Kullanımı, A sınıfı İGU Meditek Temsilcisi Abidin ÖZER İSG yazılımları ve e- Reçete Uygulamaları, Ordu İl Sağlık Müdürlüğü Temsilcisi A sınıfı İGU Abdulvahap Güneş Hastanelerde İSG sorunları, Uluslararası Sertifikalı Personel Yükseltici Platform Eğitmeni Erol BABAOL Personel Kaldırma Platformlarında İSG Uygulamaları, Marmara Üni. Hukuk Fak. Öğr. Üyesi Doç. Dr. Saim OCAK Asıl İşveren Alt İşveren İlişkilerinde İSG Uygulamaları ve Karadeniz Teknik Akademi Yönetim Kurulu Başkanı Temel TAFLAN Genç İş Güvenliği Uzmanlığı ve Kişisel Gelişim konularında sunumlarını gerçekleştirdiler.

Sempozyuma katılanlara katılım ve teşekkür belgeleri takdim edilerek fotoğraf çekimi ile program 16.45’te son buldu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Günebakış Trabzon Haber