Reklam

Reklam
Reklam
Haberim Hamsi | Trabzon Haber

İl Başkanı Özçelik’ten Mevsimlik İşçilere Destek 

BBP Rize İl Başkanı Ensar ÖZÇELİK, Çaykur’ da çalışan mevsimlik işçilere kadro verilmemesi konusunda açıklama yaptı.


İl Başkanı Özçelik'ten Mevsimlik İşçilere Destek 

“Her Zaman Emekçimizin Yanındayız” 

Çalışma bakanı Vedat Bilgin’İn açıklamasının Çaykur’da mevsimlik işçi kardeşlerimizi mutsuz ettiğini söyledi. Başkan ÖZÇELİK “BBP Rize İl başkanlığı olarak her zaman” insanı yaşat ki, devlet yaşasın” düşüncesiyle, emekçimizin yanındayız.Yaklaşık 9500 mevsimlik işçimizin haklarını koruyacağız

“İşçi Kardeşlerimiz 12 Ay İstihdam Edilmeli”

Özçelik “Çaykur’da çalışan kardeşlerimizin dertleri bizim dertlerimizdir. 6 maaş+ 2 ikramiye=yaklaşık 8 maaş olan işçilerimizin 4 ay daha iş sahası oluşturularak problemlerini ortadan kaldırmalıyız. Bir yandanda Çaykur’un durumunu gözeterek mevcut şartlara göre en iyisini yapmalıyız. “dedi

” 2023 hedeflerinde Mevsimlik işçi statüsü Olmamalı”

Özçelik”BBP Rize İl Başkanlığı olarak daima çözüm ve projeden yana olduklarını, bu aziz millete hizmetkar olmaya geldiklerini “belirtti. Ajandamızda çözümlerimiz ve projelerimiz var. Göz bebeğimiz Çaykur’un durumu ortada olduğunu, yinede bu durumun kendi bünyesiyle çözüme kavuşturulması gerektiğini söyledik. 

– Kuru Çay Paket Üretim Tesisi

Yılda Üretilen yaklaşık 130 000 ton kuru çay için 1 kg paket maliyetini 1.5 TL daha az maliyetle üretiminden 195 milyon TL gelir elde edilebilir. 4 aylık bir işçinin yaklaşık 40 bin TL maliyeti olduğuna göre yaklaşık 4 ay boyunca 5000 kişi istihdam edilebilir. Bu yanında 1/2(Yarım) kg lık, poşet çay, hediyelik çay ve daha bir çok kaynak üretilebilir. 

-TYP İle Özel sektör Çaykur işbirliği

Özel sektörde 4 ay çalışan kardeşlerimizin (4 asgari+4ssk) TYP(9 asgari+9 SSK) İle birleştirildiğinde toplamda 13 asgari+13 SSK eder. Yıl 12 ay olduğuna göre 1 SSK ve 1 asgari boşa çıkar. Bir aylık işçi maliyeti yaklaşık 10 bin TL ediyor. 9500 kişi ile bu maliyeti hesapladığımızda 95 milyon eder. 4 ay boyunca 2300 kişi istihdam oluşturur. Özel sektör onayı ile kalifiyeli elektrikçi, SSK da çalışabilecek bilgisayarcı, çaykur da çalışacak kazancı, göbekci, fermantasyoncu, analizci, kıvırmacı gibi bir çok eleman ihtiyacı piyasada bulunan kurumlara gönderilebilir. 

-Yıllık Kullanılan Azotlu Gübre temini ve Poşetlenmesi

Bölgede Yıllık üretilen 1.2 milyon ton yaş çay için temin edilen gübreyi Çaykur bünyesinde getirilip paketlenmesi durumunda, 1 sürümde 400 000 ton yaş çay eder. Dönüm başına yaklaştık 600 kg verim olduğuna göre 660 bin dönüm arazi eder. Dönüm başına 80 kg gübre düşünüldüğünde 53 bin ton gübre eder. 25 kg çuval düşünüldüğünde yaklaşık 2milyon çuval. Çuval başına 20 TL daha az maliyet demek 40 milyon kaynak oluşturulur. Bu da yaklaşık 4 ayda 1000 kişi istihdam eder.

-Aroma, Esans ve Ekstrat Teknolojisini Daha çok Kullanmalıyız.

Çay bitkisinin yüksek katma değer üretecek ürünleri üretmek için stratejik bir fabrika kurmalıyız. Rusya son 10 yolda buğday konusunda üretim bir yana, buğdaydan yüksek katma değerli ürünler yapmaya başladı. Bizde çay bitkimiz için çok daha iyi şeyler düşünmeliyiz.

BBP Rize İl başkanlığı olarak daima milletimiz ve devletimizin yanındayız. Mevsimlik işçilerimizin kadro hakları için mücadele edip, sürecin sonuna kadar takipcisi olacağız. 10 Bine yakın Mevsimlik  işçi kardeşimizin kadro haklarını çözüme kavuşturabiliriz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Günebakış Trabzon Haber