Üniversitemiz Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü 4. sınıf Sosyal Sorumluluk dersi kapsamında bir araya gelen Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ve öğrencilerin diyaloğu fikriyle ortaya çıkan ve ilgili dersin bir çıktısı olarak “Üniversite-Kent Etkileşimi” saikiyle toplumsal hizmet konularında ortak çalışmaların geliştirilmesi amacını taşıyan Üniversite-Kent Diyaloğu Çalıştayı, Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan çalıştay, Trabzon İl Engelliler Meclisi Başkanı Yusuf ŞAFAK, Üniversitemiz Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Şeyda BÜLBÜL ARIOĞLU, Şehir ve Bölge Planlama Bölüm Başkanı Prof. Dr. Dilek BEYAZLI, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cenap SANCAR ve Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI’nın açılış konuşmaları ile devam etti.
Çalıştay kapsamında oluşturulan odak grup çalışmalarında, Sosyal Sorumluluk dersini alan Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğrencileri ile çalıştaya davet edilen KTÜ Öğrenci Kulüpleri temsilcisi öğrenciler ve Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri arasında; Engelli Hakları, Çocuk-Kadın ve Yaşlı Hakları, Çevre ve Hayvan Hakları, Uluslararası Göç ve İş Birlikleri, Toplumsal Gelişme ve Sağlık başlıkları konusunda farklı oturumlarda diyaloglar geliştirildi.
Odak grup çalışmalarının tamamlanmasının ardından genel değerlendirme bölümünde katılımcılar, çalışma gruplarında ortaya koydukları düşünceleri özetleyerek sorunlara ve çözüm arayışlarına yönelik önerilerini sundu.
Birçok Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcisinin katıldığı programın kapanış konuşmasında, çalıştaydan beklenen somut kazanımlar sıralanarak daha geniş katılımla belirli aralıklarla çalıştayın tekrarlanması ve çalıştay sonrası hazırlanacak raporun, ilgili STK ve kamuoyu ile paylaşılması planlandı.
Çalıştaydan beklenen somut kazanımlar ve çıktılar;
Sosyal duyarlılığın sağlanması, gönüllülüğün arttırılması ve toplumsal hizmet uygulamaları konusunda bilincin oluşturulması,
Sivil Toplum Kuruluşları ve faaliyetlerinin bilinirliğinin arttırılması,
Dezavantajlı grupların yaşadıkları sorunlara yönelik farkındalık oluşturulması ve bu sorunların gündeme getirilmesi ile çözümüne yönelik arayışlar noktasında Üniversitemizin öncü rol üstlenmesi,
Gençlerin Üniversitemiz ve Trabzon ile ilgili toplumsal konularda, fikir üretme ve sorumluluk alma bilincinin arttırılması,
Kentimizde aktif olan Sivil Toplum Kuruluşları ile KTÜ Öğrenci Kulüpleri eşleştirmesi neticesinde ortak projeler yürütülmesi ve bu iş birliğinin sürekliliğinin sağlanması şeklinde sıralandı.
Hatipler boş koltuklara konuştular
Üniversite-Kent Diyaloğu Çalıştayı Üniversitemizde Gerçekleştirildi
ZİYARETÇİ YORUMLARI
BİR YORUM YAZ