Giresun’a 7 Baraj ve 1 Gölet İnşa Ettik
DSİ Giresun’a yaptığı yatırımlarla mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.
Giresun ilimizde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.
Giresun’a 7 Baraj ve 1 Gölet İnşa Ettik
Ülkemizin kalkınmasında büyük öneme sahip barajlar hakkında değerlendirmede bulunan DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın; “DSİ 4 sektörde faaliyetlerini sürdürmekte olsa da vatandaşlarımız tarafından baraj inşa eden kuruluş olarak bilinmektedir.
Gerçekten de baraj ve gölet gibi depolama tesislerimizde biriktirilen sular faaliyetlerimizin çıkış noktasını oluşturmaktadır. Tesislerde depoladığımız sulardan tarımsal sulama, enerji üretimi, içme kullanma ve sanayi suyu temini maksadıyla faydalandığımız gibi feyezan akımlarının kontrolünü sağlayarak taşkın zararlarından da korunmaktayız. Bu doğrultuda Giresun’da çok önemli baraj ve göletler inşa ettik, etmeye de devam ediyoruz. Son 16 yılda Giresun’a 7 baraj ve 1 gölet inşa ettik.
Hizmete aldığımız bu tesisler;
* Alucra Barajı
* Alucra İngölü Barajı
* Çamoluk Akyapı Barajı
* Çamoluk Karadikmen Barajı
* Çamoluk Kutluca Barajı
* Şebinkarahisar Dönençay Barajı
* Şebinkarahisar Uğurca Barajı
* Çamoluk Alısız Göletidir.” dedi.
İnşaatı Devam Eden 9 Baraj ve 3 Gölet…
Giresun’un su kaynaklarını en iyi şekilde değerlendirmek gayesiyle çalıştıklarının altını çizen Aydın; “9 baraj ve 3 gölet daha inşa ediyoruz. Bu önemli barajlardan biri Alucra Aktepe Barajıdır. Baraj ile 2.160 dekar arazi sulanacaktır.
İnşa etmekte olduğumuz diğer bir baraj da Şebinkarahisar Ovacık Barajıdır. Bu baraj ile 6.260 dekar arazi sulanacaktır.” dedi.
Sulanan Alanları Artırıyoruz…
Giresun’un münbit topraklarını sulamaya açmak için yeni sulama tesislerinin inşa edildiğini belirten Aydın; “Son 16 yılda sulamaya açtığımız 1.830 dekar arazi ile yıllık 300 bin TL zirai gelir artışı sağlanmaktadır. 21.060 dekar arazinin de sulama şebeke inşaatı devam etmektedir.” dedi.
Karadeniz’in Hırçın Sularını Dizginliyoruz…
Karadeniz Bölgesinin yağış rejimi bakımından ülkemizin en fazla yağış alan bölgesi olduğuna dikkat çeken Mevlüt Aydın; “Bazen şiddetli yağışlar feyezana ve taşkınlara yol açmaktadır. Biz de Giresunlu vatandaşlarımızın taşkınlara maruz kalmaması için üst havzalarda teraslama ve erozyon kontrol çalışması yapıyoruz. Derelerimizi de ıslah ederek vatandaşlarımızı taşkınlardan koruyoruz.
Son 16 yılda Giresun ve ilçelerinde inşa ettiğimiz 67 adet taşkın koruma tesisi ile; Giresun şehir merkezi, 132 yerleşim yeri ve 17.220 dekar araziyi taşkınlardan koruduk. 12 adet taşkın koruma tesisinin ise inşaat çalışmaları devam etmektedir.” dedi.
DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın; “Son olarak bu projelerin yapılmasında en büyük destekçimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli’ye şükranlarımı sunuyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.