Reklam

Reklam
Reklam
Haberim Hamsi | Trabzon Haber

Genç MÜSİAD gençlik eğitimi düzenlendi.

Genç MÜSİAD Trabzon Şubesi tarafından ‘Young Busıness Academy’ adı altında gençlik eğitimi düzenlendi.

Genç MÜSİAD Trabzon Şubesi tarafından ‘Young Busıness Academy’ adı altında gençlik eğitimi düzenlendi. KTÜ Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliğe MÜSİAD Trabzon Şube Başkanı Ali Kaan, Başkan Yönetim Kurulu Üyeleri Aydın Özkurt, Zafer Ofluoğlu, Mehmet Üçüncüoğlu, Genç MÜSİAD Başkanı Fatih Garip ile gençler ve Trabzon ile Giresun’dan gelen üniversite öğrencileri katıldı. Gençlik buluşmasında Üçyıldız Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Alper Bektaş, ‘Girişimcilik, Islak Mendilin Mucidi Ecz. Ataman Özbay tarafından ‘Liderlik’, Dizayn VİP Yönetim Kurulu Başkanı Erbakan Malkoç ‘Türkiye’de Girişimcilik’ ve THY İnovasyon Müdürü Ahmet Faruk Tuna tarafından ‘İnovasyon’ konularında eğitim verildi.

Eğitim programının açılış konuşmasını yapan Genç MÜSİAD Trabzon Şube Başkanı Fatih Garip, “MÜSİAD, hakkın ve hukukun sağlandığı, tarihe ve topluma mal olmuş, evrensel değerlerin gözetildiği ekonomik alanda etkin ve dünyada sayılı bir Türkiye hayaliyle yola çıkan hassasiyet sahibi iş adamlarının 1990 yılında kurdukları iş adamları derneğidir. 10 bini aşan üyesiyle 60 bin iş yerini temsil eden bir milyon 600 bin kişiye istihdam sağlayan yurt içinde 86 yurt dışında 92 farklı ülkede 252 noktada hizmet veren kamu yararına dernek statüsüne sahip güçlü bir sivil toplum örgütüyüz. Genç MÜSİAD gönül birliğini gerçekleştirmek üzere yola çıkmak için kuruldu. Projemiz kapsamında eğitime başladık. Amacımız, lisans ve önlisansta eğitim gören yenilik ve girişimlere açık genç kardeşlerimize girişimcilerimizin vereceği eğitimle farkındalık yaratmaktır” dedi.

Programda ‘Girişimcilik’ Konulu eğitim veren Üçyıldız Yönetim Kurulu Başkanı Alper Bektaş, gençlere hayatın devlet memurluğundan ibaret olmadığını nasihat ederek, “Hayata geç atılmamak lazım. Üniversiteden mezun olunca ya STK ya siyasi parti veya meslek odalarına mutlaka girin. Çevre yapmak çok önemli. Yurt dışında ciddi piyasa var. Yabancı dilinizi mutlaka geliştirin. Yurt dışında ciddi iş yapabilme fırsatınız olur. Genç arkadaşlarımız KPSS’de sıkıntılar yaşıyor. 30 yaşından sonra KPSS’yehazırlanıp psikoloji bozulanlar var. Hayat devlet memurluğundan ibaret değil. Girişimci olup risk almak lazım. Hayata bakışımız iş adamları olarak sürekli yenilik. Ülke için şehrimiz için ne yapabilirizin sürekli istişaresini yapıyoruz. AB KOSGEB TÜBITAK TKDK destekli projeler var. Is kuracaklara devletimiz yüzde 75’e varan destekler sağlıyor. Nerede yatırım yapabilirizi tecrübe donanım edinip iş kurabilirsiniz. Bilgi ve donanımı olanlar sermaye koymadan büyük şirketlere ortak olabiliyor. Donanım sahibi ve işinizi biliyorsanız işsiz kalma imkanınız yok. Gençler olarak sürekli kendinizi geliştirmelisiniz.4 sene önce MÜSİAD üyesi 50 arkadaşımızla 10 ar bin TL vererek mandıra yaptık. Trabzon’da büyük bir ortaklık yaptık. Bir seracılık projesi yaptık. Bir aile kentte 2 dönüm bir sera ile kendisini çok rahat geçindirebilir. Ticarette en önemlisi verilen sözü zamanında yerine getirmek. İşadamı pratik hızlı girişken yenilikçi ve sosyal olmalıdır” diye konuştu.

Islak mendilin mucidi Ecz. Ataman Özbay, ‘Liderlik’ konulu eğitiminde gençlerin çalışmadığını ifade ederek, “Ben hep Güneş’e bakıyorum. Hiç bir zaman gölgemi arkama almıyorum. Basari gülmek sevmek mutlu hissetmek. Başarı için sürekli Güneş’e bakın. Hayatınızda ki en büyük doğru karar evlilikte verilir. 40 yaşına kadar merdivenleri çıkarken terlemezsen sonra ağlarsın. Çok çalışın. Gençlerimiz hiç çalışmıyor. Başkasının derdini dert etmezseniz şifa bulamadınız. Hayatta sizi seven 2 kişi var anne baba geri kalanlar işi ve

menfaati için sever” ifadelerine yer verdi.

Dizayn VİP Yönetim Kurulu Başkanı Erbakan Malkoç ise eğitiminde otomobil dönüşümünde çok uzun yıllardır hizmet verdiklerini sektörde artık dünyaya model olduklarını vurgulayarak, “Biz bu işe başladığımızda otomobillerin sağ dikiz aynası yoktu. 14 yaşında bu işe başladım. Artık bu işi dünyaya anlatan, öğreten ve hatta binlerce insanın ekmek kapısı olma noktasına getiren bir yapıdayız” şeklinde konuştu. Malkoç, otomobil dönüşüm sektörünün Türkiye’de yaklaşık 150 bin kişinin istihdam edildiğine dikkati çekerek, sektörün ulaştığı noktaya vurgu yaptı. Türk otomobil dönüşüm sektörünün bugün yüksek standartlı yapıya ulaştığını kaydeden Malkoç, dünyadaki rakiplerine göre daha yüksek teknoloji kullandıklarını dile getirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Günebakış Trabzon Haber