Reklam

Reklam
Reklam
Haberim Hamsi | Trabzon Haber

Çalışanların %23’ü İş Değiştirmeyi Düşünüyor, Kendi İşini Kurmak İsteyenlerin Sayısı Artıyor

Pandemiyle birlikte, çalışanların iş yaşamından beklentileri de değişti. İş yaşam dengesi ve rol tatmini daha fazla önem kazanırken gelişen dijital araçların da yardımıyla kendi işini kurma konusunda cesur adımlar atılı-yor. Girişimci adayları, e-ticaret ve e-ihracatı tercih ediyor.

Tüm dünyanın bir yılı aşkın süredir mücadele ettiği koro-navirüs salgını, iş hayatındaki dengeleri değiştirmeye devam ediyor. Uzaktan çalışmanın yaygın-laşması, iş-yaşam dengesinin bozulması gibi pek çok faktör, çalışanların kariyer beklentilerini yeni-den şekillendiriyor. Kaspersky tarafından yapılan bir araştırmaya göre, Türkiye’deki çalışanla-rın %23’ü salgın sürecinde iş değiştirmeyi düşünürken, temel gerekçeler arasında daha yüksek ge-lir beklentisi ve iş-yaşam dengesinin hemen ardından, %29’la “daha değerli ve anlamlı bir rol ihti-yacı” geliyor. Ülkemizdeki genç nüfus ile yeni teknolojilere adaptasyon yeteneği bir araya geldi-ğinde, girişimcilik açısından son derece elverişli bir iklim ortaya çıktığını söyleyen online eğitim platformu Courself.co Kurucusu Raif Kamacı, “Özellikle pandemiyle birlikte, iş yaşamından beklen-tiler de değişti. Anlam arayışları artarken, gelişen dijital araçlar, kendi işini kurmak isteyen beyaz yakalıların harekete geçmesini kolaylaştırıyor” diyor.

Kendi işini kurmak isteyenlerin ilk tercihi e-ticaret ve e-ihracat

“Toplantıdan alışverişe, eğitimden sosyalleşmeye pek çok ihtiyacının karşılığını dijitalde bulanlar, cesur adımlar atmanın da eskisi kadar zahmetli olmadığının farkına vardı ve dijital altyapıları kulla-narak kendi işlerini kurmaya yöneldi. Pandemi sürecinde e-ticarette yaşanan ivmelenme, bu alanda pek çok iş fikrinin doğmasını sağladı” diyen Kamacı, kendi işini kurmak isteyenlerin ilk terci-hinin e-ticaret ve e-ihracat olduğunu söyledi. 2019’un başında yüzde 8,1 olan toplam ticaret için-deki e-ticaret payının, 2020’nin sonunda yüzde 20’lere yaklaştığına ve 2021’de de artışını sürdür-düğüne dikkat çeken Kamacı, sözlerine şöyle devam etti: “E-Ticaret ve e-ihracat alanlarında online eğitim almak isteyenlerin sayısında pandemi öncesine kıyasla %220 artış gözlemledik ve girişimci adaylarına destek olmak amacıyla, ‘Global Ticaret Eğitimi ’adlı bir proje başlattık.”

“Amacımız, Türk girişimcilerin önünü açmak”

Ödeme altyapıları, stoksuz satış ve reklam gibi pek çok alanda online eğitim verdiklerine değinen Raif Kamacı, “Ülkemizde e-ihracatın önünde aşılması gereken engeller olduğunu biliyoruz. Bu kap-samda 2017’den bu yana girişimci adaylarına sistemi anlatıyor; ödeme alma, yurt dışında marka-laşma ve reklam gibi ihtiyaçlarının çözümüne destek veriyoruz. ‘Dropshipping ’adı verilen stoksuz satış sistemlerinden kargo anlaşmalarına, reklam eğitimlerinden ödeme altyapılarına pek çok alanda girişimci adaylarına yeni yetkinlikler kazandırıyoruz. Amacımız Türk girişimcilerin önünü aç-mak” ifadelerini kullandı.

İSTANBUL, 02 Nisan 2021 / B2PRESS

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Günebakış Trabzon Haber