Beykoz Üniversitesi’ne öğrencilerinden tam puan
Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı’nın (ÜniAR) hazırladığı, Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması’nın (TÜMA) 2021 yılı sonuçları açıklandı.
Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı’nın (ÜniAR) hazırladığı, Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması’nın (TÜMA) 2021 yılı sonuçları açıklandı. Türkiye’deki devlet ve vakıf üniversitelerinin memnuniyet oranlarının değerlendirildiği araştırmada ‘Vakıf Üniversiteleri Genel Memnuniyet Sıralaması’nda Beykoz Üniversitesi 12’nci sırada yer aldı. Beykoz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, üniversite tercih sürecinin 20 Ağustos’a kadar devam ettiğini hatırlatarak, “Üniversite adayları bu önemli araştırmadan mutlaka faydalanmalı ve kendi gelecekleri için analizlerde bulunmalılar” dedi.
Bağımsız üniversite araştırma kuruluşu Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı’nın (ÜniAR) hazırladığı, Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması’nın (TÜMA) 2021 yılı sonuçları açıklandı. Araştırmaya Türkiye’deki 125 devlet ve 73 vakıf üniversitesi olmak üzere toplamda 198 üniversite katıldı ve 42 bin 353 öğrenciden veri toplandı. Son dört yıldır bu araştırmaya katılan Beykoz Üniversitesi’nin her geçen yıl memnuniyet oranını daha da yukarılara taşıdığı görüldü. Beykoz Üniversitesi ‘Vakıf Üniversiteleri Genel Memnuniyet Sıralaması’nda bu yıl 73 vakıf üniversitesi arasında 12’nci sıraya yükselerek B notunu aldı. Araştırma sonuçlarına göre, öğrencilerin zorlu bir süreç olan pandemi sürecinde verilen eğitimden memnun kaldıkları görüldü. Geçen yılki yapılan araştırmada ‘Üniversitelerin Genel Memnuniyet Sıralaması’nda 32’inci sırada olup C notu alan Beykoz Üniversitesi, 2021’de ise aynı sıralamada 198 üniversite arasında 20’nci sırada yer aldı ve B notunu alarak derecesini yukarılara taşımaya devam etti.
“Tercih yapacak adaylar bu araştırmadan faydalanmalı”
Öğrenci odaklı bir üniversite olmalarının bu istikrarlı başarıya katkıda bulunduğunu belirten Beykoz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, “2018’den bugüne memnuniyet oranında istikrarlı bir artış yaşanıyor. Bu bizim için gurur verici. Ayrıca bu tesadüfi bir başarı değil. Her geçen gün daha iyiye gitmek için çalışıyoruz. Öğrencilerimizin sorunlarına çözüm bulmak, ihtiyaçlarına en hızlı şekilde yanıt vermek için gayret ediyoruz. Öğrencilerimizin bu değerlendirmesi, doğru yolda olduğumuzun bir göstergesi. Bu başarıda emeği geçen tüm akademik ve idari kadromuzu tebrik ediyor ve öğrencilerimize de teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. Üniversite tercih sürecinin de devam ettiğini belirten Prof. Dr. Durman, sözlerine şöyle devam etti:
“Üniversite adayları 20 Ağustos’a kadar tercihte bulanabilecekler. Üniversite tercihi yapacak öğrencilerimiz bağımsız ve öğrenim gören öğrencilerin objektif değerlendirmelerini açıklayan bu önemli araştırmadan mutlaka faydalanmalı ve kendi gelecekleri için analizlerde bulunmalılar.”
“Üniversite, öğrencileri akademik ve sosyal yönden destekliyor”
Beykoz Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı İsa Okul ise üniversite hakkında bilgi vererek, üniversitenin TÜMA 2021’deki başarısına dair şu değerlendirmede bulundu:
“Üniversitemle tanışmam, 2017’de Uluslararası Ticaret ve Finansman Programını kazanmam ile başladı. Ayrıca üniversitemizin ikinci bir öğrenim ücreti ödemeden her öğrencisine sunduğu çift anadal (ÇAP) imkânı sayesinde de psikoloji programında ÇAP yapıyorum. Teorik ve uygulamalı eğitimin yanı sıra Beykoz Üniversitesi’nin en önemli özelliği öğrencilerine sunduğu 3+1, 7+1 eğitim müfredat yapısı ile öğrencilerinin tecrübe kazanmalarını sağlamak diyebilirim. Çünkü bu uygulama ile bir dönem iş yerinde olmak bizlere önemli kazanımlar sağlıyor. Beykoz Üniversitesi, öğrenci merkezli bir üniversite olup 21’inci yüzyıl iş dünyasının ihtiyaç duyduğu yetkinlik geliştirme programı ile öğrencilerini bir adım daha öne taşıyor. Gerek idari gerekse akademik birimlere kolay erişebilmek ve iletişime geçebilmenin oluşturduğu fırsatlar, öğrenci kulüplerinin çeşitliliği ve sunulan teknoloji tabanlı eğitim fırsatları (örgün ve uzaktan eğitim) biz öğrencileri hem akademik hem de sosyal yönden destekliyor. Üniversitemizin, ‘Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması’ öğrenci memnuniyeti kategorisindeki başarısının kaynağı da buradan geliyor. Üniversite içerisinde var olan ve öğrencisi olarak her zaman hissettiğim dinamik yapının ve bunun oluşmasını sağlayan eğitim anlayışımızın, biz öğrencilere dönük olarak oluşturduğu farkındalık ve yetkinlik donanımlarının büyük bir fırsat olarak görüyor ve kayda değer olduğuna inanıyorum.”
EDİTÖRE NOT: Yenilikçi vizyonu temsil eden, kalite odaklı, uluslararası yeni nesil bir üniversite olarak dikkat çeken Beykoz Üniversitesi’nin temeli İstanbul Kavacık’ta 2008 yılında Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu’nun kurulması ile atıldı. Türkiye Lojistik Araştırmaları ve Eğitimi Vakfı tarafından 2016 yılında kurulan üniversite’nin kurucu rektörlüğünü, halen üniversitenin Rektörü olan Prof. Dr. Mehmet Durman yaptı. Beykoz Üniversitesi bünyesinde bir lisansüstü programlar enstitüsü, dört fakülte, iki yüksekokul, iki meslek yüksekokulu bulunuyor. Üniversitede, “İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi Sosyal Bilimler Fakültesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi” lisans eğitimi verirken, “Yabancı Diller Yüksekokulu ve Sivil Havacılık Yüksekokulu” ile “Meslek Yüksekokulu, Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu” da önlisans eğitimi veriyor. “Fark yaratan bir üniversite olma” hedefiyle akademik hayatta varlığını sürdüren Beykoz Üniversitesi’nin öğrenci sayısı 4 bin 900 iken, bugüne kadar verilen mezun sayısı 5 bini aştı. İstanbul Beykoz’daki beş yerleşkede eğitim-öğretime devam eden Beykoz Üniversitesi, 231 akademisyen ve 74 idari personel, uygulamalı ve kişiye özel eğitim programları ile öğrencilerini hayata ve hayallerindeki mesleğe hazırlıyor.