Bugüne kadar yaptığı proje ve faaliyetlerle ilgili basını bilgilendiren Başkan Genç, gazetecilerin sorularını da cevapladı.
Başkan Genç, belediyenin kuruluşundan itibaren yapılan çalışmaları ve projeleri özet olarak aktardı: “Bir taraftan belediyemizin kurulum çalışmasını bir taraftan da fiziki yapısını oluştururken diğer taraftan kadro yapılaşmasını da oluşturduk. İlk olarak Pelitli Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında havalimanından doğuya doğru devam eden bu yeni bir dönüşüm alanını TOKİ işbirliğiyle hayata geçirdik.
Bu proje iki etaptan oluşuyor içinde 47 işyeri, bir cami yaptık ve 600 üzerinde konut alanı var.”
“Göreve geldiğimizde yoğun yapılaşmadan dolayı park ve yeşil alan sayısını artırmak adına toplamda 15 dönümlük alanı devralarak Ekoparkımızı sahilde hizmete açtık. Ve yine tarih şehri olan Trabzon’da bir tarih müzesini hayata geçirdik. Bunun eksikliğini ortadan kaldırdık.
Trabzon’un bütün tarihine ait belge ve vesikaları kayıt altına alarakmüzemizde teşhir ettik. Toplamda 7088 adet belge mevcut. Öğrencilerimize ücretsiz olarak hizmet veriliyor.” “Kemeraltı Sokak Sağlıklaştırılması Projesi’nin 1. etabını tamamladık, 2 ve 3. etabını Kültür Bakanlığı yapacak. Pazarkapı’da belediye ana hizmet binamızı yaptık. 2. kısımda da hak sahiplerinin konut ihtiyacını tamamladık ve teslim ettik. Diğer yandan mesai arkadaşlarımız olarak muhtarlarımıza 19 yeni muhtarlık binası yaptık, 20 tanesini de tadil ettik. Yine halkımızın yanında olmak adına Kızılay ile birlikte Hisaray’ı
yardım merkezini kurduk. Ana ilkelerimizden bir tanesi olan sosyal belediyecilik anlayışımız doğrultusunda KTÜ’de ve Fatih Devlet Hastanesi’nde iki adet İkram Çeşmesini hayata geçirdik.
Öğrenciler ve vatandaşlarımız yararlanıyor. Talep eden vatandaşlarımız için meslek ve beceri kurslarımızı gerçekleştiriyoruz. Bu minvalde 1610 öğrencimiz lisans, 2597 öğrencimiz ise üniversiteye hazırlık kurslarımızdan önlisansa yerleşti. Toplamda 2873 kursiyere meslek edindirme anlamında katkı sağladık. Diğer yandan 5432 engelli kursiyere de meslek edindirme imkânı sağladık.
“Bu şehrin kültür ve sanat şehri olduğundan hareketle bütün halk kesimlerine dönük kültür ve sanat programlarımızı devam ettiriyoruz. Çocuklar, gençler, engelliler, kadınlar… Bu amaçla dört yıldır Devlet Opera ve Balesi’ni şehrimize getirdik.
Bunu heryıl geleneksel hale getirdik. 3 yıldır ardı ardına Türk Yıldızlarını getirdik. İzmir’den sonra en yüksek izlenme sayısını yakaladık. Doğu ve Güneydoğu şehirleri ile birlik ve beraberliğimizi sağlamak adına kardeşlik programlarını hayata geçirdik. Diyarbakır’ın merkez ilçesinde fotoğraf etkinliği düzenledik. Mardin ve Siirt’te geniş bir katılımla hamsi festivali düzenledik. Güvenlik politikalarımızı tahkim etmek için bu adımları attık.”
“Şehrimizde sürekli olarak gündeme gelen sokak hayvanlarına sahip çıkmak için ve bu konuda farkındalık oluşturmak için Küçük Dostlar Kliniği’ni hayata geçirdik Ameliyathanesiyle, üç veteriner ve nitelikli personeliyle birlikte onlara hizmet veriyoruz.
Burada 10 personel hizmet ediyor. Şu ana kadar 4183 kediye müdahaleettik, 4185 kediyi de kısırlaştırdık.”
“TRABZON AKVARYUM ZİYARETÇİ REKORU KIRDI”
Fen İşleri, Makine İkmal ve Temizlik İşleri Müdürlüğümüz için Akoluk’ta hizmet binalarını açtık. Sayın bakanımıza bu konuda verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz. Bu yıl önemli bir çalışmamız da şehrimizin gelişen trendi olan turizme katkı sağlamak adına Trabzon Akvaryum’u hayata geçirdik.
Hem hemşehrilerimiz için hem de turistler için çok güzel bir alan oluştu.
Biz bunu yeraltında bir tünelin içerisinde yaparak dünyada bir ilki gerçekleştirdik.
Sit alanı olması nedeniyle zor prosedürleri aştık. Şu anda Türkiye’de bütün akvaryumlarda sunulan canlıları burada teşhirediyoruz.
Bütün tahminlerimizin üstünde bugüne kadar 219 447 kişi burayı ziyaret etti.
Resmi rakam bu… Bunların 32 bin 781’i de yabancı. Giriş ve çıkış kısımlarını da yapıyoruz.
Bir diğer çalışmamız ise kadınlara ve engellilere yönelik olarak Mehmet Akif Ersoy Spor Tesisini bakanlığımızdan devraldık.
Burada tadil ve güçlendirme çalışmalarımızı tamamladık. Şu anda sosyal belediyecilik anlamında spor kulüplerimiz, kadınlarımız, engellilerimiz buradan yararlanıyor. Buradaki dört tenis kortundan bir tanesini kapalı hale getirdik. Tenise şehrimizde ciddi bir ilgi var. Aynı şekilde yüzme havuzu da yoğun bir rağbet görüyor.”
“TARİHE SAHİP ÇIKIYORUZ”
“Tarihin bize emanet ettiği yapıları restore etmeyi de görev biliyoruz. Tarihi çeşmelerimizi restore ediyoruz. Bu amaçla 14 çeşmemizi restore ettik. Bir diğer çalışmamız da metruk bir konumda olan Hasanpaşa Hamamı’nı restore ediyoruz. Yaklaşık 4 milyonluk maliyetle birlikte burayı gençlere yönelik müze kafeterya tarzında teşekkül ettiriyoruz.
Sizlere sözümüzün gereği olarak 10 Ocak’ta Basın Müzesi’ni hayata geçiriyoruz.
Bu şehir İstanbul’dan sonra basının ikinci geldiği bir şehir. 150 yıllık bir basın geçmişi olan şehrimizde müzemizi açacağız. Orada gazetecilerin kullandığı fotoğraf makineleri, matbaaları ve diğer ekipmanları teşhir edeceğiz.
Bir diğer çalışmamız cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün birinci ziyaretinde Trabzonlulara dönük olarak hitap ettiği nutkunu anıtsal bir hale getirerek “Meydan Parkı’nda anıtın bulunduğu alanda şehrimize sunduk.
Akyazı ve Sayvan’da kütüphanelerimizi hizmete aldık. Yine Pazarkapı’da ilk defa Dijital Gençlik Kütüphanesi’ni hizmete aldık. Burada 26 bin e-kitaba ulaşılabiliyor. 12 bin de matbu kitap var.
Bu güzel hizmeti vatandaşlarımıza sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz.
Boztepe Seyir Terası ve Yürüyüş Platformu da şehrimizin turizmine katkı sağlayan projemiz.
Turistlerin şehrimizde kalma saatlerini bu tür projelerle artırmayı planlıyoruz.
Biz yerel yöneticileriz ama bu şehrin ekonomisini de düşünmek zorundayız.
Burada bir cam teras, bir şehir terasını ve yürüyüş yolunu hizmete alacağız. Ve burayı da yakın zamanda hizmete açacağız. Bu projemizde de bizleredesteğini esirgemeyen DOKAP’a ve bakanlıklarımıza çok teşekkür ediyorum.”
“Mağmat’ta ‘En Mutlu Köy’ projemizi hayata geçiriyoruz. Özellikle şehrimizdeki engelli kardeşlerimizi burada doğayla toprakla buluşturuyoruz. Onların yaşama sevincini artırmak adına 3 atölye, 1 rehabilitasyon merkezi, 1 kümes alanını ve diğer üniteleri hayata geçiriyoruz.
Yakın zamanda hizmete alacağız. Birinci etabı bitmek üzere…
İkinci etap önümüzdeki ay ihale edilecek. Engelsiz Yaşam Parkı’nı Meydan bölgemizde hayata geçireceğiz.
Bu ay projemizi ihale edeceğiz. Şehir merkezinde yoğunyapılaşmaların olduğu alanlarda donatı alanlarını artırmak için Çukurçayır’da Ekopark tarzında Doğapark Projemizi 5 dönümlük bir alanda yapıyoruz.
Projemizi yüzde 85’ini tamamladık. Bu yılın ilk yarısında hizmete alınacak. Önemli bir parkımızı da Karayolları’dan devraldığımız 9565 metrekarelik bir alanda hazırladığımız projemizifiilen tamamladık.
14 Mart’ta hizmete alacağız. Bu güzel yaşam alanımıza Sağlıkçılar Parkı ismini verdik. Onlara müteşekkiriz.
Onlar için ne yapsak azdır.
Sağlık şehitlerimizin isimlerini de orada yaşatacağız.”
“Afet Eğitim Parkı’nı da sahilde hayata geçireceğiz. Afet bilincini daha küçük yaşlarda oluşturmak adına bu projemizi hayata geçireceğiz. Uygumalar ve simülasyonlar eşliğinde bu eğitimi vereceğiz. Bulduğumuz her boş alana fidan dikiyoruz. 2014 yılından itibaren fidan dikmeye önem veriyoruz.
Parklarımızda yenileme çalışlarımızı yapıyoruz.”
“Spor şehri Trabzon’da spordan da uzak kalmadık. Semt sahalarını hayata geçiriyoruz.
Çağlayan’da sahamızı hizmete aldık. Yine Bakanlığımız ile birlikte Yavuz Selim Sahasını kapasitesini artırdık.
Spor Toto aldığımız destekle Karlık Mah. Semt sahasını yapıyoruz.
Bu dönemde yine Kadın Konuk Evimizi hayata geçirdik. Aile Bakanlığımızın desteğiyle birlikte hizmete açtık ve bakanlığımıza devrettik.
Belediyemiz içinde kadın danışma merkezimizin olduğunu belirtelim.” “Belediye binamızın bulunduğu alanda derneklerimize verdiğimiz sözü yerine getirdik.
Bütün engelli derneklerimizi, yani 11 derneğimize hizmet ofisi tahsis ettik. Onlar için ne kadar yapsak azdır. Onların mutluluğunu görmek bize de mutluluk katıyor.”
“Temizlik işleriyle ilgili çalışmalar yapıyoruz. Yeraltı konteyner çalışması yaptık.
50 adedinin montajını gerçekleştirdik. Bir taraftan da modern yer üstü konteynerlerini hayata geçirdik. Atığı kaynağında ayrıştırmak için atık geri getirme merkezlerininmahallelerimizin değişik alanlarına monte ettik. DOKAP’ın desteğiyle kara salyangozum yetiştiriciliği ünitemizi hayata geçireceğiz.
Beşirli’de fidan üretim merkezimiz var.
Fidanlarımızı yüzde 99 oranında kendimiz üretiyoruz.” Pandemide gıda tedariğinin ne kadar önemli olduğunu gördük. Bu nedenle tarımı öne çıkardık. Proje paydaşlığıyla birlikte şehrimizin tarımına katkı sağlıyoruz.
Bu amaçla Tarım Müdürlüğü kurduk. Tarımsal getirisi olan ürünlere katkı sağlarken, diğer yandan vatandaşlarımıza tarım konusunda destek oluyoruz. Bu konuda paydaşlarımızla birlikte çalıştaylar yapıyoruz.”
“Kitap Günleri etkinliğimiz çok ilgi gördü. Bu sene ikincisini gerçekleştirdik.
Gençlerimizden yoğun talep gördü. Bu nedenle yıl bitmeden ikincisini gerçekleştirdik.
Hem şehrimizden yazarlarımız katıldı, hem dışarıdan yazarlar katıldı. Bu etkinliğimizi toplamda 22775 kişi ziyaret etti. Bunu önemsiyorum. Çünkü okumayı önemsiyorum.”
“Gençlik Festivali düzenledik. Diğer yandan gençlerimizle hizmet algısı çalıştayı düzenledik. Bu çalıştaylarda gençlerimizin kamu alanına duyarsız kalmadıklarını gördük.
Bu ve bunun gibi alanlarda katılımcı yönetim anlayışını devam ettirmek istiyoruz. Şehrimizin bütün sivil dinamiklerini sürecin içine katmak istiyoruz.
Muhtarlarımızla 29. kez toplantı yaptık. Katılımcı yönetim anlayışımıza kurulduğumuz andan itibaren devam ediyoruz.”
“Bir diğer alanımız teknoloji… Son yıllarda savunma sanayiimizin milliliği konusunda atılan yeni adımlarla birlikte millilik oranı yüzde 20’den yüzde 70’e çıktı. KTÜ’den öğrencilerimizle birlikte birçok projemizi hayata geçiriyoruz.
Kurdukları teknolojikulüplerini bünyemize aldık. Şu anda KTÜ’de faaliyet gösteren 15 takımımıza destek veriyoruz. 87 mahallemizde görev alanımızdaki yollarımızı yapıyoruz. Yüzde 95’in üzerinde yollarımızın yapımı tamamlandı. Altyapı biten bir iş değildir. Çalışmalar nedeniyle çok dinamik bir süreç. Bu nedenle üst yapıyı da sürekli olarak yeniliyoruz.”
“Büyükşehir Başkanımızla birlikte güzel işler yapıyoruz. Altyapı çalışmaları zor çalışmalar. Eski Başkanımız Gümrükçüoğlu döneminde hazırlıkları yapılan ama bu dönemde çalışması başlayan altyapı projeleri devam ediyor. Belediyelerin çok istekli olmadığı bir çalışmalardır altyapı projeleri… Bu farzı ayın mesabesinde olan bir çalışmaydı. Şu anda TİSKİ, 565 km uzunluğunda içme suyu şebekesinin yenilenmesini yapıyor.
Bir yandan da yağmur suyu ve drenaj çalışmaları da kısım kısım yapılıyor.
Bu çalışmalarımızın yarısı tamamlandı. Şu anda 140 bin abonemize yeni hatlardan su veriliyor. Üstyapıyı da yaptığımız protokol çerçevesinde Büyükşehir ile birlikte yapıyoruz. Esasında altyapıda Ortahisar’ın bir görev ve sorumluluğu yok. Bir belediyenin en temel iki görevi temiz içme suyu ve temiz havayı sağlamaktır.
Doğalgazı büyük ölçüde tamamladık. İnşallah, su konusunu da bu dönemde tamamlayacağız.”
“Projelerimiz arasında yer alan İskele ve Su Parkımızı Büyükşehir ihale etti. İnşallah, güzel bir çalışma olacak. Uzun Sokak ve Maraş Caddemiz yeniden düzenlendi.
Şehrimizin prestij caddesi oldu. Bir taraftan cadde yeni bir yaşam alanına dönüştü. Meydan bölgemiz de çok güzel bir görselliğe kavuştu. Yalıncak’ta 35 dönümlük bir alanda sahil düzenlenmesi yapıldı. Beşirli’de Kadın Yaşam Merkezi yapılıyor.
İskenderpaşa’da katlı otopark yapılıyor. Otopark sorununa çok ciddi çözüm üretecek.
Çömlekçi tarafından otoparkın girişi sağlanacak.”
“Çömlekçi’de kentsel dönüşüm projelerimiz devam ediyor. Pazarkapı’da planetoryum ve bilim merkezi projesi devam ediyor. Burada çok modern bir gasilhane Pazarkapı’da hizmete açıldı. Otogar 5 dönümlük bir alanda yapılıyor.”
“Avni Aker’in hatırasını Millet Bahçesi içerisinde yoğun yapılaşma olmadanyaşatıyoruz. Orada yapılaşma olmamasını istiyorduk. Kültür ve sanat merkezi içingirişimlerimiz oldu. Burada inşallah, bir kültür ve sanat merkezi yapmak istiyoruz. Şehrimiz tarih kültür ve sanat şehridir diyoruz ama bu konuda daha fazla katkı sağlamamız gerekiyor. Trafik Eğitim Merkezini büyükşehir hayata geçirdi.
Yukarıhisar’da tarihin bize bıraktığı çok önemli kalıntılar var. Onlara sahip çıkıyoruz.
Valilik, Büyükşehir, TTSO ve KTÜ işbirliğiyle buradaki İçkale’de arkeolojik kazılar yapılıyor. Şehrimizin tarihini gün yüzüne çıkarıyoruz. Büyükşehir Avrasya Pazarı’nıPazarkapı’da hayata geçiriyor. Burada 350 esnaf yer alacak. Kadınlar Hali de nisan ayında hizmete alınacak bir diğer proje… Ben Büyükşehir Belediye Başkanına da çok teşekkür ediyorum.”
“Şehrimize kazandırmak istediklerimizle ilgili olarak dört siyasi partimizle birlikte belediye meclisimizde yüzde 95’in üzerinde kararlarımızı bütün meclis üyelerimizin ittifakıyla birlikte aldık. Bu şekilde şehrimizin bütün siyasi partileri ve STK’larla birlikte bu şehre güzel projeler kazandırmak istiyoruz.”
“Yeni Türkiye’yi hayata geçiren kıymetli Cumhurbaşkanımızın destekleriyle, vekillerimizin ve bakanlarımızın destekleriyle bu çalışmalarımızı sürdürdük bundan sonra da sürdürmeye devam edeceğiz.”
BAŞKAN GENÇ, TOPLANTININ SON BÖLÜMÜNDE GAZETECİLERİN SORULARINI CEVAPLANDIRDI
Zabıta personeli denetim yapıyor mu?
Genç: “Zabıta, özellikle fiyat artışları, alım gücü, düzensiz ve istikrarsız bir şekilde fiyatların arttırılması konusunu denetliyor. Bizde denetimlerimizi arttırdık. Ciddi manada yaptırım uyguluyoruz. Bakanlığın yeni uygulamasıyla birlikte fiyat denetimine gittiğimizde ürünlerin alış ve satış fiyatlarını bilerek gideceğiz. Gittiğimizde elimizde belgeyle gideceğiz. Daha pratik denetim mekanizması yürürlüğe giriyor.”
İlk Evim Projesi’yle alakalı yer seçiminde bir gelişme var mı?
Genç: “Geçen hafta bir kısım görüşmeler yaptık. Şu anda müşahhas olarak şurada başlıyor gibi netleşmiş durumumuz yok. Çalışmalarımızı, TOKİ ve Büyükşehir Belediyesi birlikte sürdürüyoruz. Hak sahipleriyle ilgili kura çekimleri yapıldı. Düşünülen alanlar var. Hazine tahsisleri ayrılarak TOKİ’ye geçirilen alanlar var. Ama projenin başlayacağı alanla ilgili netleşen durum yok. Düşünülen alanlar Çukurçayır, Pelitli, Akyazı’da… Geçit Mahallemizde bizim de alanımız var. Netleşen durum yok.”
Eski Opera Binası Millet Bahçesi’nin yanındaki bölgeye yapılamaz mı?
Genç: “O proje motomot olmak zorunda değil. Bu merkez içine tiyatro düşüncemiz yok. Başlı başına bir tiyatro… Kültür Merkezindeki tiyatro küçük bir salon olur. Ama sadece bir tiyatro da lazım. Bizim söylediğimiz devasa büyük bina değil. Oranın durumuna halel getirmeyecek, operası, balesi, resim sergisi, amatör tiyatroların ve bütün hepsinin çalışabileceği salonların planlanması lazım. Güzel bir düşüncemiz var.
İnşallah bakanımızın destekleriyle hayata geçireceğiz. Tahsis aşaması geldiğinde bu şehrin sanatçılarıyla bir araya geleceğiz. Orada kültür ve sanat icrası yapılacak.
Sanatçıların da görüşünü alarak hızlı bir şekilde şehrimize kazandırmak istiyoruz.”
Güney Çevre Yolu hangi aşamada?
Genç: “Güney Çevre Yolu daha önceki dönemlerde de konuştuğumuz, şehrin 30 yılında konuşulan bir konu. Şehrin gelişimi bakımından hakikaten önemsiyoruz.
Alternatif aks oluşturmak adına düşüncemiz, hedefimiz, hayalimiz var. Ben bunu yakinen takip eden bir yöneticiyim. Geçtiğimiz hafta Ankara ziyaretimizde de görüştük. Kısa zamanda inşallah 1. etap olarak nitelendirilen Akçaabat – Yıldızlı arası bölümde uygulama projesi tamamlandı. Güzel bir adım atılacak. Bir hayalin gerçekleşmesine tanık olacağız.”
Ortahisar Belediyesi'nin mali durumu nedir?
Genç: “Ortahisar Belediyesi olarak kendisine yeten ve ekonomik anlamda kendisini çekip çeviren bir belediyeyiz. Belediyemizin hiç bir ödemesi 3 ayı sarkmamıştır. Mali disiplini gözetmeye çalıştık. Şu anda biz kredibilitemiz yüksek olduğundan şöyle bir yöntem izleyebilirdik. Pandemi başladığı andan bugüne kadar İller Bankası’ndan 1 lira kredi kullanmadım. Kendi imkânlarımız ve kendi gelirlerimizle, işlerimizi yapıyoruz.
Kredi kullanmaktan öte, Kalkınma Ajansları ve Bakanlıklardan destek alıyoruz. Bugün varız, yarın yokuz. Benim başkan olarak mümkün olduğunca iyi bir ekonomi ile gelecek başkana belediyeyi devretmem lazım. 2022 yılında gelir üreten taşınmaz da elde ettik. O nedenle bütçemiz fazla verdi. Bütçe açığımız olmadı. Ek bütçeyle artı durumdayız. 2022 yılında 501 milyon gider bütçemiz, 588 milyon TL ise gelir bütçesi olarak gerçekleşti. Yani gelir giderden 87 milyon daha fazla devretti. 2023 yılı bütçemiz ise 799 milyon TL olarak ön gördük. İnşallah bu yıl bu bütçeyi icra etmeye çalışacağız. Ekonomik olarak zorluğumuz, darlığımız yok.”
Mağmat Projesi ile ilgili son durum nedir?
Genç: “Buraya güzel bir proje hazırladık. Ancak pandeminin araya girmesiyle aksadı.
Yap-İşlet-Devret modeliyle düşündüğümüz projemize Körfez ülkelerinden ciddi firmalar takip ediyordu. Pandemi nedeniyle süreç aksadı. Ekim ayında şöyle bir gelişme oldu: TOKİ’nin ‘bir evim, bir iş yerim Projesi’ kapsamında şehirlerdeki hazine arazilerine tahsisler doğrudan TOKİ idaresine geçti. Şartlar uygunsa TOKİ hızlıca adım atsın diye. Bizim proje alanındaki tahsis de bu durumda. TOKİ Başkanımız ile toplantı gerçekleştirdik. Hem projemizi hem de orada konutlaşma durumunu konuştuk. Henüz bir şey nihayetlendirmedi.”
Kemeraltı Projesi’ne yönelik eleştiriler konusunda neler söylemek istersiniz?
Genç: “Kemeraltı Projemiz bizim başarısız bir projemizdir. Projeyi ön görüp yapıp bitirdikten sonra ona tekrar müdahale etmek gerekiyorsa demek ki o proje başarılı olmamıştır. Proje güzel olmuş. Görsellik güzel olmuş. Ancak o sıkıntılarla projenin sahibi olarak hemhal olduk. Tarihi alanda iş yapıyorsunuz. Zor iş… 2. ve 3. etabını ben Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yapmasını istedim. Bu işi daha profesyonel yapanlar yapsın istedik. Düz işçilikle yapılacak işler değil. Ben kendim kendi yaptığım projeyi eleştiriyorum. O sıkıntıları gidermek de bize külfet oldu. Projenin ihalesini yüzde 85 aşamalarında feshetmek zorunda kaldık. Drenaj sorunlarını aşabilirsek, daha güzel hale gelecek.”
Ortahisar 2 ilçe olabilir mi?
Genç: “Ortahisar 3 ilçe olarak düşünülmüştü ilk başta. Ondan sonra 2 ilçe olabilir mi diye düşünüldü? Sonra yasayla tek Ortahisar çıktı. Kolay olmadı, halkımız kurulma aşamasındaki yetkiyi bize verdi. Zorlandığımızı söyleyebilirim. Altı belediyenin, kurumsallığı, tüzel kişiliği ve kadrosuyla geçişini sağlıyorsunuz. Kolay olmadı ama Ortahisar kurumsal olarak iyi noktada. Daha önce bu fikre karşıyım diye açıklamam olmadı. Düşünülebilir ama şu anda yüzde yüz gerekli mi? Katılmıyorum. Ortahisar Belediyesi 234 km’lik bir alanda konuşlu. Olabilir mi olabilir, buna olumsuz yaklaşımım olmadı. Ancak şu anda o zor aşamayı aştık.”
Milletvekili adayı olacak mısınız?
Genç: “Beni milletvekilliği gibi en üst platformda görmek isteyenler, yakıştıranlar oldu, kendi adıma ifade edeyim güzel yorumlar yapıldı. Açık ve net şekilde ifade edeyim.
Benim milletvekilliği için girişimim, adaylığım söz konusu değil. Görevimizi, hakkıyla yapmanın peşindeyiz. 20 yıldır halkına hizmete kendisini adamış biri olarak, gece gündüz demeden bu ülkenin kalkınması ve Türkiye’nin yüz yılı hedeflerini gerçekleştirmesi için Cumhurbaşkanımızın ilk turda yeniden seçilmesi için elimizden ne geliyorsa o gayretin içinde olacağız. Şayet Genel Başkanımız ve Genel Merkezimiz, resen bir karar verirse ona da uyarım. Daha önce milletvekilliği için çalışmamız oldu.
Bu makama geldik. Genel Merkezimiz ve Cumhurbaşkanımızın resen takdiri olursa… O şekilde adaylığım söz konusu olabilir. Bunun dışında benim herhangi bir çabam, çalışmam olmamıştır.”
Toplantının bitiminde basın mensupları Başkan Genç’e sürpriz yaparak, doğum gününü pasta eşliğinde kutladı. Gazetecilerle birlikte pastayı kesen Genç, onlara teşekkürlerini iletti.