Reklam

Reklam
Reklam
Haberim Hamsi | Trabzon Haber

Bakan Karaismailoğlu’ndan TTSO’ya ziyaret

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Adayı Adil Karaismailoğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nı (TTSO) ziyaret etti. Ziyarette Bakan Karaismailoğlu’na iş dünyasının talepleri iletildi.


Bakan Karaismailoğlu’ndan TTSO’ya ziyaret

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Adayı Adil Karaismailoğlu, beraberinde AK Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu, AK Parti Trabzon Milletvekili Adayı Yılmaz Büyükaydın ve Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi ile Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Başkan Erkut Çelebi’nin yurtdışında olması nedeniyle başkan yardımcıları, meclis başkanlık divanı ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Bakan Karaismailoğlu’na şehrin talepleriyle ilgili görüşler iletildi. Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Eyyüp Ergan, Arsin OSB Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ali Sakarya’nın da yer aldığı toplantıda TTSO Başkan Yardımcısı Ali Haydar Baş, her seçim öncesi hazırlanan Siyasi Partilerden Beklentiler Raporunun Bakan Karaismailoğlu’na sundu. 

BAKAN KARAİSMAİLOĞLU: ORTAK AKILLA ŞEHRİN NE TARAFA GİDECEĞİNİ BELİRLEMEMİZ GEREKİYOR

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Adayı Adil Karaismailoğlu, ortak akılla ilerlemek gerektiğini belirterek, “Ulaşımda, sanayide, şehircilik alanında yapılacaklar belirlenmelidir. Bu dünyada da böyledir. Bu tür konularda herkesin görüşünün alınması gerekir. Açık ve şeffaf olmak lazım. Akıl akıldan üstündür. Ortak akılla şehrin ne tarafa gideceğini belirlememiz lazım. Özel sektör desteğiyle yatırımları Trabzon’a kazandırmamız gerekiyor. Yaptığımız işlerde fayda maliyet analizini yapmamız gerekiyor. Attığımız taş ürküttüğümüz kurbağaya değmeli. Ulaşım yatırımlarının etkisi hesaplanıyor, üretime ve turizme etkileri değerlendiriliyor. Yatırım maliyeti on yılda geri dönüyor. Her yatırım böyledir. Özel sektör yatırımları da belli bir sürede geri döner. Türkiye altyapısını tamamlamıştır. Bundan sonra çok hızlı bir büyüme bekliyoruz. Karadeniz’in kıymetli bir varlığı var. O da yeşilliği ve doğasıdır. Yeşil doğaya pandemi süreci sonrasında olağanüstü bir ilgi var. Burada turizm 12 aya nasıl çıkar onu konuşmak gerekiyor. Burada ağır sanayinin olabileceği bir arazi yok. Karadeniz insanının bilgi ve becerisiyle, tabiatı bozmadan temiz bir sanayi geliştirilebilir. Kırsal bölgeleri geliştirmemiz ve kırsalda yaşamı yeniden tercih edilir hale getirmemiz gerekiyor. Trabzon Yatırım Adası ve Endüstri Bölgesi’ne 6-7 milyar TL’lik bir yatırım söz konusudur. Bu önemli bir maliyettir. Bu konuda tekrar bir araya gelerek daha detaylı görüşme yapılmasında fayda görüyorum” dedi.

“BÜTÜN YOLLAR TRABZON’A ÇIKACAK”

Bakan Karaismailoğlu, “Trabzon’un demiryolu ağına bağlanması bakanlığımızın da hedefleri arasındadır. Planlamalar yapıldı. Trabzon’u küresel ölçekte lojistik olarak bir yere oturtacağız. Bütün yollar Trabzon’a çıkacak. Zigana Tünelini tamamladık. Yakında beraber resmi açılışını gerçekleştireceğiz. Basra Körfezinden Karadeniz’e karayolu bağlantısı daha da güçlenmiş oldu. Önümüzde iki önemli proje var. Güney Çevre Yolu ve Trabzon Havalimanı. Gelecekte tarım sanayiden çok daha kıymetli olacak. Tarım olmadan yaşayamayız. Bunun için Karadeniz bölgesi çok önemlidir. Trabzon’un ihracatını 1,2 milyar dolardan 5 milyar dolara çıkaracak çalışmalara beraber karar vereceğiz” ifadesini kullandı.

BAŞ: ÜRETİM VE İSTİHDAMIN DESTEKLENMESİ İÇİN TEŞVİK ORANLARI ARTIRILMALIDIR

TTSO Başkan Yardımcısı Ali Haydar Baş ise yaz aylarında turizm nedeniyle kentin yoğunlaştığını vurgulayarak, “Üst bir planlama olmadan turizm çok yoğun bir şekilde ilerliyor. Çok kayıt dışılık olduğu için de turizmden alınan vergiler resmi rakamlara yansımıyor. Bu nedenle turizm sektöründe Trabzon devletten hakkettiği katkı payını alamıyor. Kışın tesislerimiz çok boş kalıyor. Sonbahar ve kış sezonunu kongre ve toplantı turizmi ile destekleyebilirsek şehre bir can suyu sağlamış oluruz” dedi. Baş sözlerini şöyle sürdürdü:

“Lojistikte çevre ülkelere kayma var. Bu konuda şehir olarak bir aksiyon bekliyoruz. Tüm kurumlarımız ile bir plan çerçevesinde geleceğimizi planlamamız gerekiyor. Kaynaklarımızı çok verimli kullanmamız lazım. Bu şehrin bir an önce ilerlemesi gerekiyor. Üretimin ve istihdamın desteklenmesi için teşvik oranları artırılmalıdır. SSK ve vergi gibi avantajların özel sektöre ve yatırımlara sağlanmasını bekliyoruz. Organize sanayi bölgelerimizin genişlemesi gerekiyor. Sanayimizin en büyük sorunu yatırım arazisi olmamasıdır. Organize Sanayi Bölgelerimizde yüzde yüz doluluk oranımıza ulaştı, büyüyecek alanımız yok. Bu nedenle Güney Çevre Yolu’nu bekliyoruz. Kısa vadede Trabzon’daki sorunlarımıza çözüm üretebilecektir. Güney Çevre Yolu beraberinde yeni yatırım alanlarını şehrimize kazandıracaktır.”

Toplantıda ayrıca TTSO meclis başkanlık divanı, yönetim kurulu üyeleri ve diğer katılımcılar iş dünyasının talepleriyle ilgili Bakan Karaismailoğlu’na bilgilendirmede bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Günebakış Trabzon Haber