Reklam

Reklam
Reklam
Haberim Hamsi | Trabzon Haber

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ’NDE ENGELSİZ YAŞAM PANELİ GERÇEKLEŞTİ

Avrasya Üniversitesi Engelli Birimi, Sosyal Hizmet Bölümü, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü ve Sosyal Hizmet Kulübü 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde ‘’Engelsiz Yaşam’’ konulu panel gerçekleştirdi.

Avrasya Üniversitesi Engelli Birimi, Sosyal Hizmet Bölümü, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü ve Sosyal Hizmet Kulübü 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde ‘’Engelsiz Yaşam’’ konulu panel gerçekleştirdi. Üniversitenin Ömer Yıldız Yerleşkesi Konferans Salonunda gerçekleşen panele Avrasya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Uğur Cavlak, KTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selahattin Köse ve Trabzon Sakatlar Derneği Başkanı Tayfun Serdar konuşmacı olarak katıldı. Panelin moderatörlüğünü ise Avrasya Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Özoran yaptı.

ÖZORAN; ENGELSİZ BİR ÜNİVERSİTE YARATMAYI AMAÇLIYORUZ

Panelin açılış konuşmasını Avrasya Üniversitesi Rektör Yardımcı Prof. Dr. Yavuz Özoran yaptı. Özoran ‘’Bizler Avrasya Üniversitesi olarak engellilerin yapamadıkları ile değil, yapabildikleri ile ilgileniyoruz. Çünkü bizler biliyoruz ki engellilerin toplumsal uyum ve başarıları için kendilerine eşit fırsatlar vermeliyiz ve uygun fiziksel ortamlar yaratmalıyız. Bunları yapabilirsek eğer engelliler yaşamlarında başarılı duruma gelmiş olacaklar. Bu bağlamda Avrasya Üniversitesi olarak yüksek öğrenim hakkı olan engelli kardeşlerimize, engelsiz bir üniversite yaratmayı amaçlıyoruz. Avrasya Üniversitesi’nin engelli birimi, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü, Sosyal Hizmet Kulübü işbirliği ile bir farkındalık yaratabilmek için bu paneli düzenledik’’dedi.

CAVLAK; SORUMLULUK HEPİMİZİN

Avrasya Üniversitesi Fizyoterapi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Uğur Cavlak ise engelli bireylerin yüksek öğrenim hakkına vurgu yaparak ‘’Engellilerde Yüksek öğrenime katılma oranı sadece yüzde iki, engellilerin üretime istihdama katılımı yüzde yirmi bir, bunlar çok çok düşük rakamlar. Peki sorumluluk kimde sorumluluk aslında herkesin. Engelli olmayı hiç kimse seçmiyor ve yarın bizim engelli olup olmayacağımızın garantisi yok. O yüzden özürlü birey, aile, çevre, biz sağlık profesyonelleri ve toplum hepimiz bu sorumluluğu üstlenmek zorundayız. Tıbbi profesyoneller olarak çok iyi organize olmak gerekiyor. Türkiye’de maalesef çok profesyoneller var yalnız organizasyonda yetersizlikler var. Bu bizden kaynaklanmıyor, çok iyi eğitim alıyoruz ama ülkede organizasyonda bir sıkıntı var. Uzman hekim, fizyoterapist, sosyal hizmet uzmanı, psikolog, rehabilitasyon hemşiresi, diyetisyen, iş uğraşı terapisti, bugünkü adıyla ergoterapistler, çocuk gelişimciler, sosyal eğitimciler, engellinin kendisi, ailesi, bakıcıları ve çevresi hepimiz bu ekibin içerisindeyiz. Özürlü ya da hasta odaklı bir rehabilitasyon sürecinde bütün ekip birlikte senkronize bir şekilde hastanın iyiliği ve esenliği için çalışıyoruz.

Öte yandan Avrasya Üniversitesi Odyoloji Kulübü 3 Aralık Dünya engelliler gününde farkındalık yaratmak amacıyla üniversitenin youtube sayfasında bir video yayınladı. Öğrenciler Trabzonlulara 3 Aralık gününün önemini sordular. https://www.youtube.com/watch?v=SMov9gHx6Y8 Yayınlanan videoyu bir gün içinde yaklaşık iki bin kişi izledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Günebakış Trabzon Haber