İl Başkanı Ensar Özçelik Açıklamasında şu ifadelere yer verdi;
BBP Rize olarak Şehrimize ve ülke ekonomisine kim katkı yaparsa tebrik etmeyi borç bildiğimizi ifade etmek istiyoruz. Bu günlerde üretim ve istihdama yönelik girişimler, ar-ge çalışmaları ve yatırımlara daima destek vereceğimizi burdan ifade ediyoruz.
ÇAY ÇÖPÜ POTANSİYEL BİR HAMMADDE
Rize’nin başlıca geçim kaynağı olan yeşil çayın 100 kg dan %22-23 oranında kuru çay, %13-15 oranında ise çay çöpü dediğimiz atıktan meydana gelmektedir. Çaykur yıllık ortalama 750000 ton yaş çay aldığına göre yaklaşık 95 bin ton çay çöpü oluşmaktadır.
RİZE BELEDİYESİ BU KONUDA BÜYÜK BİR YATIRIM YAPTI
Çay çöpünden yılda 10-15 bin ton işleme kapasiteli tesisi kurarak hem mangal hemde saatte 0.8 megawat elektrik üretiliyor. Açığa çıkan sıvı ile de arge çalışmalarının sürdüğünü biliyoruz. Çalışmalarından ve gayretlerinden dolayı Belediye başkanımız Sn Rahmi METİN ‘e teşekkür ediyoruz.
İL GENEL MECLİSİ GİRİŞİMİ BİZİ MUTLU ETMİŞTİR.
Çay çöpünden organik gübre üretimi için girişimlerde bulunan il genel meclisini bu girişimciliğinden dolayı başta Sn İbrahim TÜRÜT’ ü ve ekibine BBP Rize olarak teşekkür ediyorum. Yılda kullanılan 100 bin ton kimyasal gübreden bu aziz milletimiz bir an önce kurtulur.
NEDEN ÇAYKUR’DA MANGAL KÖMÜRÜ ÜRETMESİN?
Atıl durumdaki çay çöpünü kendi bünyesinde değerlendirmesi bir çok açıdan avantajlı olan kurumu, istihdam bekleyen işçisini değerlendirebilir. Nakliye, sıfır maliyetli hammadde gibi üretim maliyeti açısından neredeyse bedava olan girdiler ile piyasada büyük bir ürün olacağına inancımız tamdır. Çaykur markalı ürünlerin daha çok olması en önemli meselemizdir. Eminimki Genel Müdürümüz Y. Ziya ALİM bu konuya duyarsız kalmayacaktır.
RİZE’ MİZ İÇİN ÇOK DAHA FAZLA ÇALIŞMALIYIZ
Şehrimizi üretim ve istihdam açısından daha iyi noktalara getirmek bütün siyasilerin ortak görevidir. Bu düşünce ile BBP Rize olarak yolumuza devam ediyoruz. Derdimiz millet, derdimiz aziz devletimiz Büyük Türkiye’dir.