Türkiyede ilklere imza atıyor Türkiye’de İstanbul’dan sonra ikinci kalp merkezi olan Trabzon’da Ahi Evren Hastanesi, Türkiye ve bölgede ilklere imza attı.
Başarılı çalışmalarıyla dünya çapında ses getiren Ahi Evren Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Levent Korkmaz, 19 yıdır hizmet verdiği Trabzon’da büyük başarılara imza attıklarını söyledi.
Trabzon’dan gitmek istemiyor Prof.Dr Korkmaz, Katar’dan Kanada’dan ve Azerbaycan’dan iş teklifi aldığını ancak ahde vefa diyerek Trabzon’da kalmaya devam ettiğini açıkladı. Ülke çapında canlı yayında operasyon yaptıklarını belirten Prof. Dr. Korkmaz, kardiyoloji camiasında Trabzonspor gibi ses getirdiklerini kaydetti.
Korkmaz, Özel Hastanelerde bile yapılmayan işlemleri yaptıklarını söyledi. Ankara’ya hasta gitmiyor Anjiyo, ameliyat sayısının Türkiye ortalamasının çok üzerinde olduğunu kaydeden Korkmaz, Birimimizde 3 tane anjiyo cihazımız var. 7/24 saat anjiyo işlemi yapılıyor. Her ne kadar bir kalp hastanesi olsak da devlet hastanesi statüsündeyiz.
Bizim yapamayıp da Ankara’ya yönlendirdiğimiz hastamız yok.
Trabzon’da özel hastanelerin çok üzerinde işlem yapıyoruz.
Hem sayı hem kalite açısından..
Türkiye’de İstanbul’dan sonra ikinci kalp merkezi Trabzon’da olan Ahi Evren Hastanesi, Türkiye ve bölgede ilklere imza attı.
Başarılı çalışmalarıyla dünya çapında ses getiren Ahi Evren Göğüs Kalp Ve Damar Cerrahisi Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Levent Korkmaz, Katar’dan Kanada’dan ve Azerbaycan’dan iş teklifi aldığını ancak ahde vefa diyerek Trabzon’da kalmaya devam ettiğini açıkladı.
Ülke çapında canlı yayında operasyon yaptıklarını belirten Prof. Dr. Korkmaz, kardiyoloji camiasında Trabzonspor gibi ses getirdiklerini kaydetti.
BÖLGEDE ANJİYO YAPILAMIYORDU
Prof. Dr. Korkmaz, yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “2009 yılında KTÜ Tıp Fakültesi Kardiyoloji İhtisas Fakültesi mezunuyum. Mezuniyet sonrası Ahi Evren Hastanesi zorunlu hizmete başladım. 2010-11 yıllarında Adana’ya gittim. 2012 yılından itibaren tamamen Ahi Evren Hastanesinde çalışıyorum. Hastanemizde 5 doçent, 6 profesör, 10 uzman var. 2009 Ocak ayında hastanemiz açıldı. Ben Mart ayında geldim. 19 yıldır Trabzon’dayım. Trabzon için öncesi ve sonrasını kıyasladığımızda birçok hastalara anjiyo yapılamıyordu. Ameliyat gereken hastalarımız il dışına gidiyordu. Hastanenin açılmasıyla bölgemizde hızlı ilerleme kaydettik. Kalp hastanesi olarak İstanbul dışında Trabzon’da sadece var. Sadece kalp merkezi olarak Türkiye’de bu iki il dışında hastane yok. Tüm Türkiye’de ne yapılıyorsa, onlardan da daha iyisini yapıyoruz. Çalışma ekibimizin gayreti ve bize sunulan olanaklarla.. Son 4-5 yıldır özellikle kardiyoloji işlemlerinde ivme kazandık. Özel hastaneler de bile yapılmayan işlemleri biz rahatlıkla yapıyoruz.
ANKARA’YA YÖNLENDİRDİĞİMİZ HASTAMIZ YOK
Anjiyo, ameliyat sayımız Türkiye’nin ortalamasının çok üzerinde. Birimimizde 3 tane anjiyo cihazımız var. 7/24 saat anjiyo işlemi yapılıyor. Her ne kadar bir kalp hastanesi olsak da devlet hastanesi statüsündeyiz. Bazı tıbbi bilgilerimizi burada uygulayamıyoruz. Malzeme eksikliğinden yurt dışındaki tedavi uygulamalarını yapamıyoruz. Bazı hastaneler de bunu yaşıyor. Ancak bir şekilde aşıyoruz. Bizim yapamayıp da Ankara’ya yönlendirdiğimiz hastamız yok. Trabzon’da özel hastanelerin çok üzerinde işlem yapıyoruz. Hem sayı hem kalite açısından..
TÜRKİYE ÇAPINDA CANLI YAYINDA OPERASYON YAPILIYOR
Ağırlıklı olarak bölgemizden hasta geliyor. İstanbul’dan hastalarımız oluyor. Erzurum, Erzincan’dan hasta yönlendiriliyor. Son 2 yıldır hekimlerin katıldığı çevrimiçi canlı yayın yaparak tıbbi paylaşımlarımız oldu. Hekimlerin hayatlarında çok az gördükleri, yapmadıkları veya zorlandıkları tedavileri canlı yayında anlatarak tecrübemizi paylaşıyoruz. Sırf bu yayınlar nedeniyle İzmir ve Antalya’dan gelen hastalarımız oldu.
TRABZONSPOR GİBİ ES GETİRDİK
Canlı yayınlarımızın kardiyoloji camiasında etkisini şöyle izah edebilirim. Trabzonspor nasıl ki 1976 yılında şampiyon olarak İstanbul’u devirdi. 83’den beri şampiyonluk bekliyor. Nasıl şampiyonlukla futbol dünyasında ses getirdiyse, bizim yaptığımız işlemler de bu camiada öyle ses getiriyor. Bizim amacımız Trabzon’u marka haline getirmek.
KATAR’DAN, KANADA’DAN VE AZERBAYCAN’DAN TEKLİF ALDIM
Gerek yurt dışından, gerek yurt içinden iş teklifi aldım. Ancak ahde vefa olsun diye Ahi Evren’de kalmayı düşünüyorum. Trabzon mizacıma uyuyor. Doğayı seviyorum. Off Road kulübümüz var. Yeşili ve mavisiyle bu şehri seviyorum. Trabzon’dan Artvin’e kadar ayak basmadığım yaylası yok. Doğa tutkunuyum. Maddi kriter benim için üçüncü plandadır. Birinci planda mesleğimi özgürce, baskı altında kalmadan tıp ne diyorsa onu yapmaya çalışıyorum. Sadece kalp merkezi olduğumuz için önümüz çok açık. Bu yüzden Trabzon’dayım. Ama çok zorlanırsak Trabzon’a eyvallah deriz. Kanada, Katar ve Azerbaycan’dan iş teklifi aldım. Kanada’ya gitmek çok istedim. Ancak zorunlu hizmetten dolayı gidemedim. Bir gün Trabzon’dan gidersem tercihim Kanada olur.
KATAR’DAKİ DOKTORLARLA İLETİŞİM HALİNDEYİZ
Dubai’nin zenginlerinden bir hastamız Trabzon’a gelmişti. İşlem yapmıştık ona. Amerika’da eğitim almış şuan Katar’da olan doktorlar var. Biz onlarla iletişim halindeyiz. Canlı yayında kongre yapmayı düşünüyoruz. Kardiyoloji Derneği ve Off Road kulübümüz var. Canlı yayınlarımızı Kardio-Off Road olarak yapıyoruz. Off Road ismini koymamızın sebebi de tedavisi zor olan hastaların olması ve operasyonun ekip işi gerçekleşmesi.
TÜRKİYE VE KARADENİZ’DE İLKLERİ BAŞARDIK
Ahi evren hastanesi birkaç kişinin özellikle benim gayretimle yürüyor. Elimi çektiğim zaman kardiyoloji işlemlerin yüzde 50-60’ı yapılamaz. Türkiye ve Karadeniz’de ilkleri yaptık.” AHİ EVREN’DE TEDAVİ OLMAK YERİNE ÖZELE GİDİLİYORSA BURADA BÜYÜK BİR SORUN VAR DEMEKTİR
Prof. Dr. Korkmaz, hastaneye sahip çıkılması gerektiğini ifade ederek “Buranın ağırlığını taşıyamayacak bazı insanlar var. Ahi Evren’in değerini bilen sayısı çok fazla değil. Nihayetinde burada da bazı sorunlar çıkıyor. Ben Trabzon’un ileri gelen kişilerine şunu sormak gerekir: ‘Siz Ahi Evren’de tedavi olur musunuz?’ Bu şehri yönetip, böyle bir kalp merkezi hastaneyi kurup ve burada tedavi olmaktan çekiniyorsanız burada bir sorun vardır. Burada özel işlemleri gerçekleştiremeyeceksek, risk alamayacaksak hastanenin ismini değiştirelim o zaman. Bir hasta tedavi için buradaki bir profesöre güvenmeyip özel hastaneye veya şehir dışına çıkıyorsa büyük bir sıkıntı vardır. Bu hastaneyi kuranlar da sorun vardır. Süleyman Soylu bile olsa yakını veya kendisi bu hastaneye gelip aklına ikinci bir seçenek gelmemesi gerekir.” şeklinde konuştu.
KAYNAK: GÜNEBAKIŞ GAZETESİ