Reklam

Reklam
Reklam
Haberim Hamsi | Trabzon Haber

BAŞKAN OSMAN NURİ EKİM FAYDALI UYGULAMALAR HAKKINDA BİLGİLENDİRDİ

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim kullanıldığında vatandaşlara fayda sağlayacağı Bakanlıkların mobil uygulamaları hakkında bilinçlendirici açıklamalarda bulundu.


BAŞKAN OSMAN NURİ EKİM FAYDALI UYGULAMALAR HAKKINDA BİLGİLENDİRDİ

Başkan Osman Nuri Ekim “Akıllı telefonların hayatımızda ciddi bir yer kapladığı hepimizin malumudur. Akıllı telefonlar üzerinden birçok işlemi gerçekleştirerek hayatımızı düşündüğümüzden çok daha kolay bir hale getirebiliyoruz.

Belirli uygulamaları yükleyerek telefonumuzu olduğundan çok daha işlevsel bir hale getirebiliyoruz. Bu uygulamalar bazen fazlasıyla popüler olsa da bazıları gözümüzden kaçabiliyor ya da birçok kez duymamıza rağmen bu uygulamaları indirmiyoruz. Kullanıldığında çok faydalı olan nu uygulamaların tanınırlığını ve kullanılırlığını arttırmak halkımızın yararına olacaktır.” Dedi.

‘HAYDİ’ Hayvan Durum İnceleme Mobil Uygulaması

Çevre, doğa ve hayvanlara karşı işlenen suçların önüne geçmek, vatandaşlarımızın da bu konuda duyarlılığını arttırarak bu mücadeleye paydaş etmek için İç İşleri Bakanlığı tarafından HAYDİ adı altında bir mobil ihbar aplikasyonu oluşturulmuştur.

Vatandaşlar, cep telefonlarına indirdikleri HAYDİ uygulamasıyla T.C. kimlik numarası ve doğum tarihi bilgilerini yazarak giriş̧ yapabiliyor. Giriş̧ yaptıktan sonra cep telefonuna gelen doğrulama kodunun girilmesiyle uygulama etkin hale getiriliyor.

HAYDİ Mobil uygulaması üzerinde oluşturulan ana ve ara yüzler aracılığıyla hem çevre ve doğa ile ilgili hem de sahipli hayvanları öldürme veya yaralama, sokağa atma, aç/susuz bırakma, kötü davranma, gücünü aşan yük yükleme, zararlı yiyecek içecek verme, hayvanların gürültüye neden olması, çevrenin kirletilmesi suretiyle hayvanın zarar görmesi, trafikte hayvana çarpıp yardım etmeme, işkence, eziyet, zarar verme, cinsel ilişkide bulunma, hayvanların cinsel içerikli yayınlarda kullanılması, bakımlarını ihmal etme, hayvanların dövüştürülmesi suretiyle kumar oynama/oynatma, tehlike arz eden hayvanları üretme, ülkeye sokma vb. adli veya idari işlem yapılmasını gerektiren konularda vatandaşlarımız tarafından kolluk kuvvetlerine anlık olarak ihbarda bulunabilecektir.

HAYDİ ile hem çevre ve doğa ile ilgili hem de hayvanları öldürme veya yaralama, sokağa atma, kötü davranma gibi olaylarda kolluk kuvvetlerine anlık ihbarda bulunabiliyor.

‘HFA’ Haksız Fiyat Bildirim Mobil Uygulama

Ticaret Bakanlığı, vatandaşların haksız fiyat artışlarına ilişkin başvurularını daha hızlı yapabilmelerini sağlamak için “Haksız Fiyat Artışı (HFA) Şikayet Bildirimi Mobil Uygulamasını geliştirdi.

Uygulamada açılan ilk pencerede ad-soy ad, telefon numarası, doğum yılı ve e-posta adresini girdikten sonra, cep telefonuna gelen onay kodunun uygulamaya girilmesi ile aktif hale gelinip şüphelendiğiniz bir ürün fiyatını bu uygulama sayesinde şikayet edebiliyorsunuz. Üyelik hesabı oluşturulmasının ardından, uygulamanın “Şikayet Başvuru” ekranından şikayet edilen işletmenin bilgileri, şikayet konusu varsa ek açıklama ve söz konusu şikayetle ilgili fotoğraflar

yüklenerek, Ticaret bakanlığı bünyesindeki Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü’ne şikayet başvurusu gönderilebiliyor. Başvuru aşamasında şikayet konusu bölümünden gıda, temizlik, tekstil, beyaz eşya, kitap, kırtasiye, mobilya, giyim, elektrik ve elektronik, kozmetik, bebek ürünleri, otomotiv, inşaat, emlak, spor ve outdoor veya diğer ürün kategorileri altında haksız yere zam yapan şirketler bakanlığa şikayet edilebiliyor.

Şikayet Sonrası Tüm Sonuçları Telefondan Takip Edebileceksiniz

”ALO 174 GIDA GÜVENLİĞİ’ Mobil Uygulaması

Gıda güvenilirliğini ile ilgili her türlü ihbar ve şikâyette ilgili merciye kolay bir şekilde ulaşabilmesi, iletişimin tek merkezden yönlendirilmesi, tüketiciye en kısa zamanda dönüş yapılabilmesi ve sonucun takibi amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından geliştirilmiştir.

Alo 174 Hattı 7/24 hizmet vermektedir. Şikayetler Alo 174 hattını arayarak, alo174@tarimorman.gov.tr adresine e-posta gönderilerek, Alo174 mobil uygulaması veya web adresi üzerinden canlı destek yoluyla, Alo174 Whatsapp (0 501 174 01 74) ihbar hattı üzerinden oluşturulur.

Alo174 Gıda hattına gıda güvenilirliği ile ilgili her türlü ihbar, şikayet ve bilgi alma başvuruları yapılabilir.

• İhbar; gıda ile ilgili mevzuata aykırı iş yapan şahsı veya yapılan işi yetkili makama bildirmeyi,

• Şikayet; tüketilen gıdalar veya gıda işletmeleri ile ilgili yaşanan problemleri bildirmeyi,

• Bilgi Alma; gıdalarla ilgili öğrenmek istediği konular hakkında hizmet almayı ifade eder.

Şikayet kaydı oluşturabilmek için öncelikle; şikayet edilen işletmenin açık adresi, şikayet edilen işletmenin tabela adı, şikayetin açık ve net ifade edilmesi gerekmektedir.

Şikayetlerin sonuçlandırılma süresi; şikayetin risk durumuna ve şikayetin iletildiği il müdürlüğünün yoğunluğuna göre değişiklik göstermektedir. Bu süre Türkiye genelinde ortalama 15 gündür.

İlgili kuruma ulaştırılan şikayetlerin takibi; şikayet sahibi tarafından Alo 174 hattı aranarak ya da T.C. Kimlik Numarası iletilerek www.alo174.gov.tr adresinden yapılmaktadır. Şikayette bulunan başvuru sahibinin kimlik bilgilerini paylaşması gerekmektedir. Şikayette bulunan başvuru sahibinin kimlik bilgileri üçüncü şahıslarla paylaşılmamaktadır.

‘YEŞİL DEDEKTÖR’ Mobil uygulaması

Türkiye genelinde, kapalı mekânlarda tütün mamulleri (sigara, nargile, puro) kullanımını ihlal eden işletme ve müşterilerin ihlallerini azaltmayı amaçlayan ve Sağlık Bakanlığı tarafından oluşturulan bir mobil uygulamadır.

Yeşil Detektör mobil uygulaması ile kullanıcı ihlal bildirimini, tek tıkla konum belirleyerek ve mekan adı seçerek bildirebilecektir. İhlal bildirimi sonrasında bildirim, Sağlık Bakanlığı’nın özel olarak Yeşil Detektör için ayırmış olduğu sisteme düşecek ve oradan da saha ekiplerine ulaşacaktır. Saha denetim ekipleri ihlal bildiriminin yapıldığı mekana ulaşarak ihlal olup olmadığını denetleyecek ve gerekli işlemi yapacaktır. Bu kapsamda tütün mamulleri(sigara,

nargile, puro) kullanmayan müşterilerin hakkının korunması, yasağa uyumun sağlanması yoluyla ihlallerin asgariye indirilmesi sağlanacaktır.

‘UYUMA’ Uyuşturucu ile Mücadele Mobil Uygulaması

Uyuma; İçişleri Bakanlığı uyuşturucu ile mücadele aplikasyonudur.

Uyuşturucu ile mücadele kapsamında Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen uygulama, tamamen ücretsizdir. Uyuma uygulamasıyla, sokakta şahit olduğunuz herhangi bir uyuşturucu ticaretini yetkili kişilere ihbar edebiliyorsunuz. Uygulamanın amaçları arasında, uyuşturucu ile mücadelede vatandaş duyarlılığını oluşturmak ve böylece toplumsal sorumluluk bilincini aşılamak yer alıyor. Ayrıca ihbarda bulunan kişinin kimlik bilgileri gizli kalıyor ve soruşturma aşamasında üçüncü kişilere bilgileriniz verilmiyor.

TEKNOLOJİYİ LEHİMİZE KULLANALIM

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, günden güne gelişen teknolojinin insan hayatını kolaylaştırdığının altını çizerek “ Teknolojinin nimetlerinden doğru şekilde faydalanmalıyız. Günümüzde artık teknolojiyi iyi bilen, iyi kullanan ve iyi yöneten milletler refaha ulaşıyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla ilgili bakanlıklarımız birçok aplikasyon geliştirdi. Bu sayede vatandaşlarımız istek, öneri, talep ve şikayetlerini anında gerekli yerlere iletebilecekler. Yine aplikasyonlar üzerinden hızlı çözüm ve geri dönüş sağlanabilecek. Ben bu yazımda Akçaabat için ivedi gördüğüm konulardaki uygulamaları vatandaşlarımızla paylaştım. Teknolojiyle birlikte bir ‘tık’ ile dünyanın bilgisi avucumuza parmaklarımızın ucuna geliyor. Değerli hemşehrilerim, bu ve benzeri uygulamaları aktif olarak kullanarak çözüm ortağımız olabilirsiniz. “ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Günebakış Trabzon Haber