Artık Şirketler de Online Alışveriş Yapıyor
EndustrideAra.com İş Geliştirme Uzmanı Eren Akbayrak: “Satın almacılar ile satıcıları bir araya getiriyoruz. Ayrıca satın alma süreçlerini kolaylaştırarak birkaç adım ile ihtiyaç duyulan ürün için teklif oluşturulmasına olanak sağlıyoruz.”
Dijitalleşme ile birçok alanda şirketlerin iş yapış şekli değişiyor. Covid-19 salgını ile birlikte dijitalleşmede yaşanan hızlı dönüşüm satın alma süreçlerini de değiştirdi. Hızlı ve güvenilir bir şekilde ürüne ulaşmak isteyenler online satış platformlarını kullanıyor.
Şirketlerdeki satın alma süreçlerini kolaylaştırmak amacıyla kurulan dijital platform EndüstrideAra.com ile şirketlerdeki satın alma davranışları da yeniden şekillendiriyor.
İkinci etap yatırımını tamamlayarak satın almacılar ile tedarikçilerin iletişimini kolaylaştıran EndustrideAra.com, mağaza açan ve online satış yapmak isteyen şirketlere satış yapma garantisi verirken üyeliği süresince satış yapamayan firma olursa da üyeliğini ücretsiz olarak yeniliyor.
Şirketleri ilgilendiren her ürün burada
Süreçleri pratik hale getiren, hızlandıran, şirketler arası güvenli alışverişe olanak tanıyan EndüstrideAra.com üzerine bilgiler veren Akbayrak, girişimlerinin dünyaya açılma hedeflerini de anlattı.
Akbayrak, zaman içinde şirketlerin doğrudan online olarak ürün ve hizmet satın alma alışkanlıklarının geliştiğini gördüklerini ve bu kapsamda mevcut yapıya EndüstrideAra.com’un ikinci etap yatırımı olan pazar yerinin (C2C) entegre edildiğini açıkladı.
İstisnasız her ürün ve hizmetin platform aracılığıyla sunulabileceğini vurgulayan Akbayrak, “Satın alma sorumluları ihtiyaçlarını arama butonuna yazıyor ve arka planda bir kısmı yazılım, diğer kısmı çalışan ekibimizle birlikte hizmet süreçleri başlıyor. Dolayısıyla, EndüstrideAra.com, satın almacılar ve satıcıları bir araya getiren bir platform diyebiliriz.” açıklamasında bulundu.
Şirketler ve satın alma sorumlularının sistem üzerinden direkt olarak satın alma yapabildiklerini belirten Akbayrak, şirketlerin satış yapmak istedikleri ürün ve hizmetler için mağaza açabildiklerini de söyledi.
Akbayrak, endüstriyel ürünler ve şirketleri ilgilendiren her türlü ürün ve hizmet için sadece şirket olarak mağaza açılabildiğini de ifade etti.
İstisnasız her ürün için teklif alınabiliyor
Sistemin nasıl çalıştığına ilişkin bilgiler veren Akbayrak, “Kullanıcı bir ürüne ihtiyaç duyup EndüstrideAra.com’a geldiğinde arama butonundan ihtiyaç duyduğu ürünü arıyor, ürün o esnada varsa ve mevcut mağazalar içerisinde ihtiyacına uyuyorsa satın almasını gerçekleştirebiliyor. Kullanıcının aradığı ürün satışta değilse ya da o anda ihtiyacını karşılayacak ürün yoksa, “teklif topla” butonu devreye giriyor ve ihtiyaç duyduğu ürünü talep formu ile bize bildiriyor. Gelen talep anlaşmalı olduğumuz henüz mağazasını açmayan ama
sisteme entegre olan tedarikçilerimiz varsa onlara iletiliyor. Bu tedarikçi firmalar da sistem üzerinden satın alma sorumlusu ile iletişime geçebiliyor.” dedi.
Akbayrak, ürün aramada sistem üzerinde tedarikçinin mevcut olmadığı durumda ise, EndüstrideAra.com ekibinin devreye girdiğini ve manuel olarak yine ücretsiz destek vererek satın almacılara yardımcı olduklarını belirtti.
Satış yapma ya da teklif alma garantisi de veriyor
Mağaza açmak isteyen müşterilere, bir ay ücretsiz deneme üyeliği, 6 aylık tedarikçi üyelik ve yıllık tedarikçi üyelik başlıkları altında 3 pakette hizmet verdiklerini belirten Akbayrak, satıcıların, 6 ya da 12 aylık tedarikçi üyeliği tercih etmeleri durumunda, satış yapma ya da teklif alma garantisi sunduklarını kaydetti. Üyeliği süresince satış yapamayan firma olursa da üyeliğini ücretsiz olarak yenileyeceklerini vurguladı. Sistemi görme üzerine kurulu olan ve 30 gün deneme üyeliği kapsamında ise satış garantisi vermediklerini söylerken, satın alma personelleri için her şeyi, her zaman ücretsiz olarak sunduklarını ve gelir modelinin tedarikçiler üzerinden sağlandığını ifade etti.
Bir sonraki hedef, fiyat karşılaştırması yapabilecek bir yapı kurmak ve yurt dışına açılmak
Sonraki hedeflerinin EndüstrideAra.com ve diğer online satış sitelerinin fiyatlarının karşılaştırılabildiği bir yapıyı daha hayata geçirmek olduğunu söyleyen Akbayrak, hizmet verilen her ülkede, yerelde ve yerel isimleri olan, doğrudan satış ya da şirketlerin birbirleriyle iletişim kurmalarını sağlayan platformlara yatırım yapacaklarını belirtti.
Akbayrak, “Doğrudan satış yapılamayacak ürünler için teklif toplama ve toplanan bu teklifler ile satın almacı ve satıcıları bir araya getirecek bir yapı kurma hedefiyle çalışıyoruz. Bu yapıyı, Türkiye’den ihracat yapmayı amaçlayanlar ile üç yıl içerisinde birbirleriyle entegre edeceğiz. Aslında farklı gibi gözüken bir yapıyı, aynı yazılımda birleştirerek her ülkenin yerel diliyle ihracat yapabilmesine olanak sağlayacağız.” dedi.