BTP GENEL BAŞKANI HÜSEYİN BAŞ”ANDIMIZ GERİ GELMELİ”
Danıştay’ın Öğrenci Andını yasaklayan kararı siyasi gündemin ilk sıralarında yer alıyor.
Danıştay’ın verdiği kararı değerlendiren BTP Lideri, “Neymiş, sen ne Mutlu Türküm dersen diğeri de başka bir şey dermiş. Peki biz şunu bilmiyor muyuz, andımız ideolojisiyle yetişen insanların bu ülkeye ne kadar faydalı işler yaptığını, ne kadar vatanperver olduğunu, vatanı için her şeyini feda edebilir mottosuyla bir hareket kabiliyeti ortaya koyduğunu biz tecrübe ettik” ifadelerini kullandı.
Türklük nedir?
“Oradaki Türk kimliği neydi, biz bunu hiç irdeledik mi?” sorusunu soran Hüseyin Baş şöyle devam etti; “Biz Türklüğü aldık paçavra gibi insanların ayaklarının altına serdik, bunu Türkiye’de yaşayan siyasilerin bir kısmı yaptı. Halbuki babam Prof. Dr. Haydar Baş şunu her zaman anlatırdı. Nedir Türklük? Türklük Atatürk’ün de anlatımıyla bir üst kimlikti, bir inanç birliğiydi, bir kıble birliğiydi, bir görüş birliğiydi, bir zihniyet birliğiydi.
Bu birlik bizi Hacı Bektaş mayasıyla bir arada tutan yegane unsurdur. Peki siz bunu aldınız, ne hale getirdiniz. Bugün ABD’de yapılan anketlerde vatandaşın yüzde 80’i ülkenin bölünme aşamasına gittiğini söylüyor. Biz Türkiye’yi bu aşamaya itmedik mi? Nasıl oldu bu? Biz bu kimliğin ruhunu, mantığını, zihniyetini kendi içimizde hazmetmeyi başarabilseydik bunları yaşamayacaktık.”
“Andımız geri gelmeli”
“Eğitim burada çok önemli. Biz gençlerimize Türk kimliğinin ne anlama geldiğini anlatmalıyız” ifadelerini kullanan Hüseyin Baş, açıklamalarında şunları söyledi: “Bu millet Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle asakirullah unvanını almış bir millet. Türküm diyen herkes bu unvanı almış şerefli bir vatandaş olarak yaşarken biz bundan uzaklaşmaya çalıştık.
Halbuki bu kimlik bizi bir arada tutan kimlik. O yüzden andımız hususu şu günlerde yeniden gündemde. Kaldırılması zaten gereksiz bir hareketti. O yüzden bunu tartışmanın bir anlamı yok, bir an önce, derhal andımızı, Atamıza sözümüzü her sabah her sabah tazelememizde çok büyük fayda var. Mehmet Akif Ersoy’un da dediği gibi, ‘Bu ezanlar ki şehadetleri dinin temeli…’ İşte o ezanlar, o şehadetler ile hergün biz bunu duya duya o içsellikle birlikte kendi kodlarımıza aşinalığımız tazeliyoruz. İşte Atamıza olan sevgimizi ve O’nun ilkelerine olan bağlılığımızı da her gün kendimize hatırlatırsak çok güzel nesiller yetiştireceğimize inanıyorum.”