Reklam

Reklam
Reklam
Haberim Hamsi | Trabzon Haber

“Yerelde Kadın Buluşmaları” Trabzon’dan Başladı

Genel Müdürlüğümüz Uyum ve İletişim Dairesi Başkanlığı ile UNICEF iş birliğinde; ülkemize uyum sürecindeki yabancı kadınlar ile ev sahibi toplumdaki kadınların ortak bir yaşam kültürü oluşturmaları amacıyla düzenlenen “Yerelde Kadın Buluşmaları”nın ilki 8 Kasım 2019 tarihinde Trabzon’da gerçekleştirildi.

Genel Müdürlüğümüz Uyum ve İletişim Dairesi Başkanlığı ile UNICEF iş birliğinde; ülkemize uyum sürecindeki yabancı kadınlar ile ev sahibi toplumdaki kadınların ortak bir yaşam kültürü oluşturmaları amacıyla düzenlenen “Yerelde Kadın Buluşmaları”nın ilki 8 Kasım 2019 tarihinde Trabzon’da gerçekleştirildi.

“Tüm karanlıklara kadınların içindeki aydınlık yeter” sloganı ile yola çıkan Yerelde Kadın Buluşmaları etkinliğine Trabzon Valisi İsmail USTAOĞLU, Genel Müdür Yardımcımız Dr. Gökçe OK, Uyum ve İletişim Dairesi Başkanımız Dr. Aydın Keskin KADIOĞLU, Trabzon İl Göç İdaresi Müdürümüz Ramazan LATİFOĞLU’nun yanı sıra ilgili kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

Trabzon Valisi İsmail USTAOĞLU konuşmasında; yerelde kadınların uyum süreçlerine dahil edilerek birlikte yaşam kültürü geliştirmelerine katkı sağlamak adına bu tip proje ve organizasyonlar çok önemli olduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu: “Kadınların bulunduğu yerde zariflik vardır, nezaket vardır, kadınların bulunduğu yerde naiflik vardır, işte bu tip projelerle buraya gelen 100 göçmen kadınımız yine yerelde de 100 kadınımızı buluşturan bu tip toplantıların bu anlamda çok önemli olduğunu düşünüyorum.”

Genel Müdür Yardımcımız Dr. Gökçe OK konuşmasında: “Göç politikalarını aziz milletimizden almış olduğumuz yetki ve destekle akılla, bilimle, mantıkla yürütüyoruz ama iki şeyi unutmuyoruz. İnsanlık ve vicdan. İnsanlık anadan çoğalır, vicdan ananın yüreğindedir. Kadına dokunabildiğimiz ölçüde onlarla eşit olduğumuzu anlatabildiğimiz ölçüde evlatlarımızı hür ve özgür iradeyle, vicdanla, akılla, mantıkla annenin yetiştirebileceğini her birimizin aklına, ruhuna, vicdanına yerleştirdiğimiz müddetçe göreceksiniz çok daha kendinden emin, çok daha mutlu, müreffeh bir geleceği sadece burada değil, aynı zamanda kendi kadim coğrafyamızda ve tabii ki insanlık aleminde de bir şekilde ifade etmenin huzur ve mutluluğunu yaşayacağız.” değerlendirmesinde bulundu.

Uyum ve İletişim Dairesi Başkanımız Dr. Aydın Keskin KADIOĞLU ise: “Biz biliyoruz ki kadınların ellerinin değmediği her şey eksik ve ruhsuz kalır. Bir atasözünde ifade edildiği gibi ; ’Bir adam yetiştirirsen bir kişi yetiştirmiş olursun, bir kadın yetiştirirsen bir aile yetiştirmiş olursun’geleceğin inşasında kadınların oynayacağı rol hiç şüphesiz çok önemlidir. Biz Göç İdaresi Genel Müdürlüğü olarak ülkemizdeki yabancıların ve yerel toplumun birlikte uyum içerisinde yaşamaları için ülkenin dört bir yanında aralıksız çalışıyoruz. Ancak siz kıymetli kadınlarımızın desteği olmadan bu çalışmalar eksik kalacaktır.” dedi.

Kadının elinin değdiği hangi iş güzel olmadı ki diyen Trabzon İl Göç İdaresi Müdürümüz Ramazan LATİFOĞLU “kadınlarımız uyumu, birlikte yaşamayı çoktan ilimizde

sağlamışlardır. Birlikte fındık toplamaya, birlikte çay toplamaya, birikte horon tepmeye çoktan başladılar bile” şeklinde konuştu.

Toplumun temel taşı ve ailenin koruyucu kalkanı olan kadınların, uyum sürecinin en önemli aktörlerinden biri olduğu düşüncesi ile onların sürecin aktif bir katılımcısı olmasını hedefleyen ve 8 farklı ilde gerçekleştirilecek Yerelde Kadın Buluşmaları etkinliğinde; Göç Uzmanı Eda SÜNER KOÇ Kadın Göçmenler ve Uyum konusunda, İl Sağlık Müdürlüğü İl Halk Sağlığı Göçmen Birim Sorumlusu Dr. Selen GÜRSOY TURAN Kadın Sağlığı konusunda, Aile , Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ŞÖNİM Müdür V. Neşe UZUNER Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi konusunda, Adalet Bakanlığı Mağdur Hakları Dairesi BaşkanlığındaN Sosyal Hizmet Uzmanı Büşra DURAK Türkiye’de Adli Süreç ve Mağdur Hakları konusunda, UNICEF Çocuk Koruma Sorumlusu Polat KIZILDAĞ Çocuk Koruma Programları konusunda , Trabzon Baro Başkanı Sibel SUİÇMEZ Çocuk Yaşta Evlilik ve Çok Eşlilik konusunda, İl Milli Eğitim Müdürlüğü RAM Öğretmeni Ümmühan PEKBÜYÜK Ebeveyn Tutumları ve Çocukların Eğitime Devamları konusunda, İl Müftü Yardımcısı Melek MENTEŞE Güncel Faaliyetlere İlişkin Bilgilendirme konularında bilgilendirme sunumu yaptı.

İki oturum şeklinde düzenlenen panelin ilk oturumunun moderatörlüğünü Göç Uzmanı Gamze FURTUN, ikinci oturumun moderatörlüğünü ise UNICEF Çocuk Koruma Program Sorumlusu Polat KIZILDAĞ üstlendi.

Afgan ve İranlı müzisyenlerin canlı müzik performansı ile Afgan çocuk dans korosunun dans performansı sergilediği etkinlikte, Türk, İran, Suriye ve Afgan ressamların yaptığı resimler katılımcıların beğenisine sunuldu.

On farklı uyruktan kadının birbirlerinin resimini aynı cam üzerinde buluşturduğu etkinlikte düzenlenen kermes ile ayrıca yerel ve yabancı kültürlerin el emeği göz nuru ürünleri de görücüye çıktı. Katılımcılar farklı ülkelerin lezzetlerini tadarak ülkelerin bir araya gelmesinden doğan zenginliğin ahengi ile keyif dolu vakit geçirdi.

Programın ardından Genel Müdür Yardımcımız Dr. Gökçe OK, Uyum ve İletişim Dairesi Başkanımız Dr. Aydın Keskin KADIOĞLU ve beraberindeki heyet İl Göç İdaresi Müdürlüğümüzü ziyaret etti. Heyet, Trabzon İl Göç İdaresi Müdürümüz Ramazan LATİFOĞLU’ndan İl Müdürlüğünün yaptığı çalışmalar hakkında bilgi alarak denetimlerde bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Günebakış Trabzon Haber