Reklam
Haberim Hamsi | Trabzon Haber

Başkan Ergan’dan 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi mesajı

Trabzon Ticaret Borsası (TTB) Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 110’uncu yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Ergan’dan 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi mesajı


Başkan Ergan’dan 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi mesajı

Başkan Ergan mesajında, Çanakkale Zaferi’nin sadece Türk Milleti’nin kurtuluş mücadelesindeki büyük zaferlerden biri olmadığını, emperyalizmin cenderesine almak istediği tüm mazlum milletlere de örnek teşkil ettiğini belirterek açıklamasında şöyle dedi:

“Çanakkale Savaşı yalnızca bir savaş değil, bir milletin adeta küllerinden doğduğu var olma mücadelesi, azim ve inancın zaferidir. İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un “Vurulup tertemiz alnından uzanmış yatıyor. Bir hilal uğruna yarab ne güneşler batıyor” diyerek tarif ettiği, ecdadımızın kanlarıyla tarihe not ettiği Çanakkale Zaferi dünyanın da seyrini değiştirmiştir. Bu topraklar hiç te kolay kazanılmamıştır. O dönem Türk Ordusu, çok büyük zorluklarla ancak yüksek cesaretle kahramanca çarpışarak gösterdiği üstün başarı ile savaş tarihine geçmiştir. O nedenle üzerinde yaşadığımız toprakların değerini bilmeli ve bize bırakılan bu kutsal emaneti korumalıyız. Topraklarımızda gözü olan düşmanlara fırsat vermemeli, şanlı ecdadımıza layık olmaya çalışmalıyız. Bu yüzden de çok üretmeli ve çok çalışmalıyız.

18 Mart Şehitleri Anma günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 110’uncu yılını kutluyor, başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygı ile anıyorum. “

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Günebakış Trabzon Haber