ANADOLU VAKFI ‘DEĞERLİ ÖĞRETMENİM’ PROJESİ İLE TRABZON’DA
Anadolu Vakfı, öğretmenlerin başarılı birer sosyal girişimci olabilmeleri için ihtiyaç duydukları bilgi ve becerilerin artırılması hedefiyle başlattığı ‘Değerli Öğretmenim’ projesi kapsamında Trabzon’daki öğretmenlerle buluştu.
Aralık 2018
Anadolu Vakfı, öğretmenlerin başarılı birer sosyal girişimci olabilmeleri için ihtiyaç duydukları bilgi ve becerilerin artırılması hedefiyle başlattığı ‘Değerli Öğretmenim’ projesi kapsamında Trabzon’daki öğretmenlerle buluştu.
Anadolu Vakfı, öğretmenlerin kişisel gelişimlerinekatkıda bulunmak amacıyla hayata geçirdiği ‘Değerli Öğretmenim’ projesikapsamında Trabzon’da öğretmenlere yönelik eğitimlerine devam ediyor. Trabzon’un Arsin ilçesindeki Arsin Anadolu Lisesi Konferans Salonu’ndadüzenleneneğitim programı kapsamındaTrabzonlu öğretmenlere 4 Aralık’ta ‘Yönetişim Yetkinlikleri Gelişimi Eğitimi’, 5 ve 6 Aralık’ta ‘Öğrenci Koçluğu-Yetenek Yönetimi’, 7 Aralık’tada “İnovasyon” başlıkları altında verilen eğitimlerde sosyal girişimcilik alanındaki uygulamalar konusunda da bilgiler aktarıldı.
Değerli Öğretmenim projesi kapsamında verilen eğitimler aracılığıyla öğretmenlerin, başarılı birer sosyal girişimci olabilmeleri için ihtiyaç duydukları bilgi ve becerilerinin artırılması hedefleniyor.Bu amaçla öğretmenlerin ve yöneticilerin bir problemden veya bir ihtiyaçtan yola çıkarak projeler geliştiren, sürdüren ve sosyal dönüşümü sağlayan yetkinlikleri ile toplumsal ve sosyal ihtiyaca yönelik sürdürülebilir sistemler kurabilme becerilerinin geliştirilmesine yönelik seminer ve eğitimler hayata geçiriliyor.
İl Milli Eğitim Müdürlükleri işbirliği ile düzenleniyor
‘Sosyal Girişimcilik’ konusunda öncü olan Değerli Öğretmenim projesi İl Milli Eğitim Müdürlükleri işbirliğinde yürütülüyor. Bugüne kadar 44 ilde 55 binin üzerinde öğretmene ulaşan proje kapsamında 700 seminer düzenlendi, 3 binin üzerinde proje başvurusu alındı. Proje kapsamında ayrıca toplumun sorunlarına yenilikçi ve uygulanabilir çözümler getirmeyi teşvik etmek amacıyla ‘Sosyal Girişimcilik Proje Yarışmaları’ düzenleniyor.Bugüne kadar gerçekleştirilen 8 yarışma ile 70 ödül verildi.
ANADOLU VAKFI HAKKINDA
1979 yılında, eğitim ve sağlık alanları başta olmak üzere, Anadolu insanının yanında olmak amacıyla Anadolu Grubu’nun da kurucuları olan, Kamil Yazıcı ve İzzet Özilhan tarafından kurulan Anadolu Vakfı bugün eğitim, sağlık ve sosyal alanlarda toplumsal gelişimi tetikleyerek, yaşam kalitesini yükseltecek farklılıklar yaratmak için çalışmaktadır. Global düzeyde yenilikçi ve öncü uygulamalar ile bölgesinde sosyal etkisi yüksek, sosyal yatırımda kurumsallaşmış bir “Mükemmeliyet Merkezi” olmak vizyonunu benimsemiştir.
Kurulduğu günden bu yana 28.000’den fazla burs sağlayan Vakıf, her yıl, devlet üniversitelerinde lisans eğitimini sürdüren ihtiyaç sahibi ve akademik açıdan başarılı 750 öğrenciye burs vermektedir. Ayrıca, eğitim alanında ülke genelinde pek çok önemli sosyal sorumluluk projesi yürütmektedir.
Sağlık alanında da çalışmalar yürüten Anadolu Vakfı, 2005 yılından bu yana Sağlıkta Sosyal Sorumluluk Projesi ile karşılıksız olarak 45 binden fazla ihtiyaç sahibi hastaya toplamda 560 binin üzerinde bedelsiz sağlık hizmeti sağlamıştır.
Bugüne kadar 50’nin üzerinde eğitim kurumu, yurt, spor salonu, hastane ve sağlık ocağı yaptırarak ilgili bakanlıklara teslim eden Anadolu Vakfı eserlerine sahip çıkmaya devam etmektedir.