Çebi, yaptığı açıklamada Belediyelerin ticari kuruluşlar olmadığını söyleyerek “Belediyeler, kentin kalkınmasına katma değer sağlayacak projeler; turizme yönelik kâr, zararı hesap etmeden projeler üretir. Sosyal projelerde kâr-zarar hesabı yapılmaz. Sormak lazım, kent lokantasını kâr düşüncesiyle mi açacaklar?” dedi.
BELEDİYE TİCARİ KURULUŞ DEĞİLDİR
AK Parti döneminde şehre kazandırılan şehir terası, tünel akvaryum gibi çok sayıda projenin şehrin marka dönemine çok büyük katkıları olduğunu ifade eden Çebi, “Bu projeler aynı zamanda şehrimizin cazibesini artırıyor, turizm şehrimizin destinasyonuna katkı sağlıyor.” şekilde konuştu.
KÂR EDENLER NEDEN SÖYLENMİYOR?
İlçe Başkanı Çebi şu ifadelere yer verdi: “Geçit Mahallesinde hayata geçirilen Güneş Enerjisi Santrali’nden (GES) yılda 200 milyon lira gelir elde ediliyor.
EN MUTLU KÖY DEĞERLİ BİR PROJEDİR
En Mutlu Köy, Ortahisar Belediyesinin değerli bir sosyal projesidir. Burada özel bireylerimiz üretiyor ve bu ürünler satılıyor. Bundan kâr mı beklemek lâzım? Belediye Spor Kompleksi kâr beklenmemesi gereken ancak şehir için vazgeçilmez bir işletmedir. Kâr beklemek doğru mu? Akvaryum işletme olarak ciddi şekilde kâr elde ediyor.
ASLOLAN FAYDALI HİZMETİ SUNMAKTIR
Aslolan belediye işletmelerinin kâr etmesi değil, en az zararla en faydalı hizmeti halka sunmaktır.
Otoparkın yarısını belediye personeli kullanıyor. Diğer yarısını da vatandaş, belediyedeki işleri için geldiğinde kullanıyor. Bunlardan da para mı alacak?